HomeΚΡΗΤΗΗμερίδα για την διεθνοποίηση επιχειρήσεων

Ημερίδα για την διεθνοποίηση επιχειρήσεων

Hub to business

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα πιο σύγχρονα εργαλεία για σωστή και αποτελεσματική εξαγωγική δραστηριότητα παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα στο νέο συνεργατικό χώρο Hub to Business το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την AFI.

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε αναφορά στα νέα μέσα για τη διεθνοποίηση επιχειρήσεων, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχει σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις η πλατφόρμα σύνδεσης προσφοράς και ζήτησης προϊόντων & υπηρεσιών και το Δίκτυο Enterprise Europe Network, του οποίου είναι μέλος το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο Πρόγραμμα Erasmus για ανταλλαγή νέων επιχειρηματιών και στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Τεχνολογικό Πάρκο STEP-C. Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση ενός νέου εναλλακτικού Xρηματοδοτικού Eργαλείου της Παγκρήτιας Τράπεζας  το οποίο, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AFI, δίνει πρόσβαση σε χρηματοδότηση σε νέους και υφιστάμενους μικροεπιχειρηματίες με τη μορφή μικροδανείων, και παρέχει υποστήριξη με τη μορφή mentoring, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής.

«Το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο στην προσπάθεια στήριξης ακόμη και της πιο μικρής επιχείρησης του τόπου μας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι ο νέος συνεργατικός χώρος Hub to Business, που δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, φιλοδοξεί μεταξύ άλλων, να βοηθήσει στην εκπαίδευση νέων στελεχών και την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών, να εισάγει  νέα  επιχειρηματική κουλτούρα, να βοηθήσει  στη μετάβαση των τοπικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία και στη δικτύωσή τους, όπως απαιτεί το σύγχρονο επιχειρείν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση