HomeHL-9ΝΗΡΗΙΣ 2017: Εκκένωση άμαχου πληθυσμού από το αεροδρόμιο του Μάλεμε

ΝΗΡΗΙΣ 2017: Εκκένωση άμαχου πληθυσμού από το αεροδρόμιο του Μάλεμε

Δείτε τα βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται το στάδιο της άσκησης ΝΗΡΗΙΣ 2017 που βάσει σεναρίου προβλέπει την εκκένωση της περιοχής.

Ηχηρό μήνυμα αποτροπής από το «φάρο» σταθερότητας της Σούδας στέλνει για όγδοη ημέρα η πολυεθνική, διακλαδική άσκηση «Νηρηίς 2017», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Στόλου και του ΓΕΕΘΑ στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

https://www.youtube.com/watch?v=SlEOtpoRAVY

Εδικότερα σε εξέλιξη βρίσκεται το στάδιο της άσκησης ΝΗΡΗΙΣ 2017 που βάσει σεναρίου προβλέπει την εκκένωση της περιοχής με την απομάκρυνση απο αυτην διπλωματών και άμαχου πληθυσμού απο το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Τμήμα ελλήνων πεζοναυτών της 32ης ταξιαρχίας εχει δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας και ταυτόχρονα ελέγχει τον πληθυσμό. Στην συνέχεια οι απεγκλωβισθέντες επιβιβάζονται σε ελικόπτερα τύπου Merlin του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας.

Η άσκηση «Νηρηίς 2017» είναι τύπου INVITEX (=Invitation Exercise) και ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου με τις εν όρμω δραστηριότητες στη ναυτική βάση της Σούδας. Σκοπός της «Νηρηίς 2017″ είναι η εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις εκκένωσης περιοχής άμαχου πληθυσμού, προσομοιάζοντας ένα ρεαλιστικό περιβάλλον εκπαίδευσης και απειλών».

https://www.youtube.com/watch?v=QucUxpXq88k

onalert.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση