HomeCity GuideΤα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία στο… Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία στο… Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Σάββατα με τους Επιστήμονες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία συνεχίζεται η δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας «Σάββατα με τους Επιστήμονες» κάθε πρώτο και τρίτο Σάββατο του κάθε μήνα.

Στις 2 Δεκεμβρίου οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00     Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα «Τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία» με το Μανώλη Αβραμάκη, Γεωπόνο-Βοτανικό του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00     «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα»: Συσχέτιση μυθολογικών προσώπων με εικόνες ή ζωντανά δείγματα φυτών.

12:00-14:00     «Με μουσική και με χορό, το μύθο έλα να σου πω!»: Ζωντανεύουμε τους μύθους των θεών και των φυτών με μουσική, χορό και θεατρική έκφραση. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00     «Μυθοπλάστες εν δράσει»: Τα παιδιά ανακαλύπτουν μύθους που κρύβουν τα φυτά και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στον χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00-14:00     Στον Ερευνότοπο δημιουργούμε μορφές θεών και μυθολογικών προσώπων με ζωγραφική και κολάζ (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Δωρεάν είσοδος για:

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση