HomeHL-9Ομαλά εξελίσσεται η υγεία της 16χρονης που επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία της 16χρονης που επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Ψάχνουν τα αίτια που την οδήγησαν στην απελπισία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου η ανήλικη κοπέλα που προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της στις τουαλέτες του σχολείου της.

Η απελπισμένη προσπάθεια της κοπέλας, χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό της και την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ δεν είχε συνέπειες για την υγεία της, ωστόσο το περιστατικό έχει κλονίσει την εκπαιδευτική κοινότητα, τη στιγμή που οι αρχές επιχειρούν να εξακριβώσουν τα αίτια που την οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Υπενθυμίζεται πως 16χρονη μαθήτρια, κλείστηκε στις τουαλέτες του σχολείου της στο Γάζι και στη συνέχεια αφού κατάπιε αναλγητικά χάπια, προκάλεσε βαθιές αμυχές στους καρπούς της με αιχμηρό αντικείμενο.

Για τη διαχείριση του ζητήματος που προέκυψε βρίσκονται σε εγρήγορση οι εκπαιδευτικές αρχές του νομού, ενώ θεωρείται απαραίτητη η ψυχολογική στήριξη της έφηβης. Την ίδια ώρα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την αφορμή που έφερε σε κατάσταση απελπισίας το κορίτσι, χωρίς να αποκλείονται και εκείνα του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και των δύσκολων συνθηκών στο οικογενειακό περιβάλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση