HomeHL-SportsΑΕΚ – Ριέκα 2-2

ΑΕΚ – Ριέκα 2-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν από απόψε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο κατάφεραν να ανατρέψουν ένα ματς, που έδειχνε να… στραβώνει.

Σε ότι αφορά την πρόκριση η ΑΕΚ παραμένει φαβορί για τη δεύτερη θέση, την οποία θα διεκδικήσει στη Βιέννη από την Αούστρια, στις 7 ΔεκεμβρίουΟι Κροάτες προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Γκοργκόν στο 9’ και το 26’, ενώ η Ένωση ισοφάρισε με τους Αραούχο (45’) και Χριστοδουλόπουλο (55’). Να σημειωθεί ότι το ματς προσέφερε πολλές συγκινήσεις με τη Ριέκα να έχει ακόμα δύο δοκάρια και την ΑΕΚ ένα, με τον Αραούχο να χάνει την ευκαιρία στο 89′!

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μίλαν συέτριψε με 5-1 την Αούστρια Βιέννης. Σε ότι αφορά την πρόκριση η ΑΕΚ παραμένει φαβορί για τη δεύτερη θέση, την οποία θα διεκδικήσει στη Βιέννη από την Αούστρια, στις 7 Δεκεμβρίου. Η ΑΕΚ επί της ουσίας χρειάζεται ισοπαλία στην Αυστρία.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Ματίας Κεκ αιφνιδίασε την ΑΕΚ και την «χτύπησε» από τα στημένα με αποτέλεσμα να σκοράρει δύο φορές πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο και να δημιουργήσει ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια!

Στο 8΄ ο Πάβιτσιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Ακόστι έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Γκοργκόν τη δεύτερη και έκανε το 1-0. Στο 16΄, πάλι από κόρνερ του Πάβιτσιτς, η κεφαλιά του Έλεζ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Γκοργκόν με ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε εκ νέου το δοκάρι του Ανέστη, ενώ το 2-0 δεν άργησε να έρθει! Στο 26΄ από λάθος κεφαλιά του Βράνιες, ο Γκοργκόν μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Τσιγκρίνσκι και Γκάλο και σκόραρε για δεύτερη φορά, σημειώνοντας το 2-0 για τη Ριέκα.

Η Ένωση, που έδειχνε νευρική στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να αναδιοργανωθεί και η πρώτη της τελική προσπάθεια ήταν το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Εκεί η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ, καθώς ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της κροατικής άμυνας και με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την ΑΕΚ να κερδίζει μέτρα, να κυριαρχεί και τελικά να ισοφαρίζει. Στο 55΄ η Ένωση κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που άσκησε στη Ριέκα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε και ο Λάζαρος ισοφάρισε με κεφαλιά μετά την απόκρουση του Πρσκάλο, σε μία φάση διαρκείας.

Στο 62΄ ο Φινλανδός διαιτητής ακύρωσε γκολ του Αραούχο, για φάουλ, ενώ λίγο αργότερα (68΄) μπήκε στο ματς ο Παναγιώτης Κονέ, στο ντεμπούτο του μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε καθώς καμία ομάδα δεν έδειχνε διατεθειμένη να ρισκάρει. Το δοκάρι του Σέρχιο Αραουχο στο 89΄ ήταν η φάση που σημάδεψε το ματς, αφού αν η μπάλα πήγαινε ελάχιστα εκατοστά πιο κάτω, η πρόκριση θα είχε έρθει στην ΑΕΚ.

Γκολ: 9′, Γκοργκόν (Ριέκα), 26′ Γκοργκόν (Ριέκα), 45′ Αραούχο (ΑΕΚ), 55′ Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)
16′ δοκάρι ο Ζούπαριτς
20′ δοκάρι ο Γκοργκόν
89′ δοκάρι ο Αραούχο

Κίτρινες κάρτες: Λόπες – Γκοργκόν, Μάλες, Ακόστι, Γκαβράνοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (30′ Λιβάια), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68′ Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (85′ Πατίτο), Αραούχο.

Ριέκα (Ματίας Κεκ): 
Πρσκάλο, Ζούτα, Ζούπαριτς, Ακόστι (70′ Κβρζιτς), Γκαβράνοβιτς (81′ Πούλιτς), Έλεζ, Γκοργκόν, Πάβιτσιτς (90′ Τσρνιτς), Μάλες, Μπράνταριτς, Βέσοβιτς.

Η βαθμολογία: 

1. Μίλαν 11 (13-4)
2. ΑΕΚ 7 (6-5)
3. Αούστρια 4 (9-16)
4. Ριέκα 4 (9-12)

Η τελευταία αγωνιστική: (07/12)

Αούστρια – ΑΕΚ
Ριέκα – Μίλαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση