HomeΣΠΟΡΣημαντικές διοργανώσει σκακιού στο Ηράκλειο το 2018

Σημαντικές διοργανώσει σκακιού στο Ηράκλειο το 2018

Ανάμεσά τους και έξι διεθνή τουρνουά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκατρία τουρνουά σκακιού, εκ των οποίων τα έξι διεθνή, πρόκειται να διοργανώσει το «Ηράκλειο» ΟΑΑ το 2018, συμβάλλοντας κι αυτό στην διάδοση του αθλήματος αλλά και στη γνωριμία της πόλης στο εξωτερικό μιας και πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά 25 χώρες.

Όπως τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής των διοργανώσεων και τεχνικός διευθυντής του «Ηράκλειο» ΟΑΑ Κώστας Κλώκας «Μετά το άκρως επιτυχημένο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκακιού στη Χερσόνησο, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την διεξαγωγή 13 τουρνουά εκ των οποίων τα 6 είναι διεθνή για το 2018 ενώ σε τέσσερα θα υπάρξει διεκδίκηση του τίτλου Γκραν Μετρ. Θα συμμετέχουν 25 χώρες και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια και τον Δήμο Ηρακλείου για τη βοήθεια τους».

skaki2

Ο ίδιος είπε πως  φέτος το μότο των διοργανώσεων είναι «είσαι και εσύ κομμάτι» ως συνέχεια του περυσινού «γίνε και εσύ κομμάτι».

Αναλυτικά οι διοργανώσεις:

Round Robin GM/IM norm

– Από τις 2 έως τις 10 Ιανουαρίου 2018

– Από τις 9 έως τις 17 Απριλίου 2018

– Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου (Στα Ανώγεια)

(4 τουρνουά είναι για επίτευξη νόρμας grand maitre)

Open:

– Από τις 2 έως τις 8 Ιανουαρίου 2018

– Από τις 9 έως τις 15 Απριλίου 2018

– Από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018

Weekender:

– Από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου

– Από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2018

– Από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018

Οι αγώνες πραγματοποιούνται στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Galaxy Hotel και παίρνουν μέρος σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες.

Απόλυτα ευχαριστημένος από τις προσπάθειες που γίνονται στο σκάκι για την διάδοση του είναι ο αντιπεριφερειάρχης  Ευριπίδης Κουκιαδάκης. «Το σκάκι αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς στο Ηράκλειο. Υπάρχει μια θαυμάσια ομάδα που συνεργάζεται άψογα για να το ανεβάσουν ψηλά. Επίσης υπάρχουν κι άνθρωποι που με την εμπειρία τους το στηρίζουν. Αν δεν υπήρχε το σκάκι κι οι άνθρωποι του θα έπρεπε να τους είχαμε ανακαλύψει» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης συμπλήρωσε ότι «η φιλοσοφία του σκακιού ταιριάζει με αυτή του Δήμου, δηλαδή να γίνει το Ηράκλειο αθλητικό κέντρο. Είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια και την στηρίζουμε».

«Ευτυχισμένος που υπάρχουν άνθρωποι που πραγματοποιούν σπουδαίες διοργανώσεις και ο κόσμος γνωρίζει περισσότερο το σκάκι» δήλωσε ο πρόεδρος του «Ηράκλειο» ΟΑΑ Μιχάλης Δελάκης. «Γι όλους αυτούς αντίπαλος είναι το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε» ανέφερε, ενώ αποκάλυψε ότι το επόμενο στοίχημα του συλλόγου είναι να έρθει κοντά με το Πανεπιστήμιο και τα ερευνητικά κέντρα του νησιού.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου το «Ηράκλειο» ΟΑΑ παρουσίασε και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματά του. Πρόκειται για τους Σταύρο Λυράκη (παίκτης, προπονητής, επικεφαλής ακαδημιών), τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, τον Νίκο Βιτσαξάκη και την Ίριδα Βιτσαξάκη από τον ΟΦΗ.

«Ήρθαμε με τον Αναγνωστόπουλο σε ένα ιστορικό σωματείο από πλευράς σκακιού και θέλουμε να αναπτύξουμε την ακαδημία του αλλά και να φέρουμε διακρίσεις στον σύλλογο» τόνισε ο Σταύρος Λυράκης με τον προπονητή Νίκο Παπανδρέου να λέει ότι «σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σκακιού έπαιξε η αύξηση των σωματείων».

Η Ίριδα Βιτσαξάκη δήλωσε: «Έπαιξα πολλά χρόνια σκάκι στον ΟΦΗ και άλλαξα σύλλογο κυρίως για αλλαγή κλίματος. Στόχος μου είναι να διακριθώ σε πανελλήνιο επίπεδο και να βοηθήσω τον Σύλλογο στα ομαδικά» ενώ ο αδελφός της Νίκος Βιτσαξάκης είπε: «Από την ηλικία των 4 ετών ασχολούμαι με το σκάκι. Ήρθα επειδή ο Σύλλογος μου πρόσφερε περισσότερα κίνητρα και στόχος μου είναι να τον βοηθήσω να ανέβει στην Α Εθνική»

Για τις τέσσερις νέες μεταγραφές, ο Κώστας Κλώκας, εκ μέρους του «Ηράκλειο» ΟΑΑ τόνισε πως στην επιλογή τους έπαιξε ρόλο όχι μόνο οι επιδόσεις και οι ικανότητές τους αλλά και ο εξαιρετικός χαρακτήρας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση