HomeHL-GreeceΠλημμύρες στη Μάνδρα: 100 μετανάστες θα βοηθήσουν τους κατοίκους να καθαρίσουν τις λάσπες

Πλημμύρες στη Μάνδρα: 100 μετανάστες θα βοηθήσουν τους κατοίκους να καθαρίσουν τις λάσπες

Θα είναι εκεί το Σαββατοκύριακο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το επόμενο Σαββατοκύριακο 100 Πακιστανοί μαζί με τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων θα ξελασπώνουμε στη Μάνδρα. Θα μας βοηθήσον και μέλη της Αφγανικής, Μπαγλαντεζιανής, Σενεγαλέζικης και Σομαλικής κοινότητας. Μπορεί να φτάσουμε και τα 200 άτομα τελικά». Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τσαβέντ Ασλάμ μιλώντας στο protothema.gr αναφέρεται στο τι σηματοδοτεί η συνδρομή της κοινότητάς τους στις πληγείσες περιοχές και τι μήνυμα στέλνει η επικείμενη παρουσία των ανθρώπων, που έχουν υποστεί επίθεση, στη Μάνδρα.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η εικόνα ομάδας 30 Πακιστανών φορώντας κίτρινα αδιάβροχα με φτυάρια στα χέρια και έχοντας ως επικεφαλής τον κ. Ασλάμ να βοηθά στους λασπωμένους δρόμους ξάφνιασε τους κατοίκους της περιοχής. «Στην αρχή κάποιοι μας είδαν καχύποπτα. Μία γυναίκα είπε ότι πήγαμε στην Μάνδρα για να πάρουμε τα αδιάβροχα και να φύγουμε. Ακούγοντας την είπαμε ότι δεν θέλουμε να πάρουμε τίποτα, ούτε αδιάβροχα να μας δώσουν. Ακόμα και με βροχή θα δουλέψουμε. Μετά από ώρες δουλειάς η ίδια γυναίκα μιλούσε για απίστευτα πράγματα».

Οπως σημειώνει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, «είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι υπηρεσίες προσφέρουμε στην περιοχή επιλέγοντας δύσκολες δουλειές γιατί κάποιες ρατσιστικές ομάδες έχουν αμφιβολίες για τον ρόλο μας εκεί. Ξέρουμε πολύ καλά από τέτοιες βαριές δουλειές» και το ραντεβού στη Μάνδρα ανανεώνεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο. «Εμείς που φιλοξενούμαστε στην Ελλάδα πρέπει να βοηθήσουμε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον γείτονά μας να υποφέρει και να μη βάλουμε πλάτη».

Αυτή την φορά εκτός των Πακιστανών θα υπάρχουν και άλλες εθνικότητες μεταναστών αφού, όπως λέει ο κ. Ασλάμ, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από Αφγανούς, Μπαγλαντεζιανούς, Σενεγαλέζους και Σομαλούς. Στην ομάδα, που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών στη Μάνδρα θα βρίσκονται και μετανάστες θύματα επιθέσεων. «Μαζί μας θα είναι ο Ασφάκ Μαχμούντ, που δέχτηκε επίθεση στον Ασπρόπυργο και ακόμα πέντε μετανάστες που χτυπήθηκαν από χέρια φασιστών. Οι ίδιοι μου είπαν ότι θα αφήσουν τις δουλείες τους και θα έρθουν μαζί μας να βοηθήσουν. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχουν δύο πλευρές. Η μία έχει μίσος, φασισμό, μαχαίρια και ρόπαλα και εμείς με αγάπη, αλληλεγγύη, δουλειά και πράξεις είμαστε ενάντια σε φασισμό. Θα δείξουμε τι άνθρωποι είμαστε, δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο όταν είναι σε ανάγκη. Είναι η στιγμή να δείξουμε ποιος είναι τι».

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας ζητά από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να διαθέσει ένα λεωφορείο «για να μας μεταφέρει στην Μάνδρα μαζικά ώστε να μην χάσουμε χρόνο. Επιπλέον, ζητάμε από το δήμο Αθηναίων να μας στηρίξει δίνοντάς μας φτυάρια για να πάμε έτοιμοι και να μην ψάχνουμε εργαλεία εκεί».

Στο μεταξύ και με την ευκαιρία, ο κ. Ασλάμ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί είναι δίπλα μας και μας δείχνουν τον δρόμο. Δεν διαχωρίζουν Ελληνες και μετανάστες και είναι δίπλα σε όποιον θέλει να δουλέψει νόμιμα. Μας στηρίζουν η υπουργός Εργασίας κυρία Εφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ολόκληρη η κυβέρνηση. Ελπίδα και φως που δεν υπήρχε πριν. Βλέπουμε πολύ θετικά σημάδια σε όλα τα επίπεδα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση