HomeHL-GreeceΕλληνίδα μοντέλο συνελήφθη με κοκαΐνη 300.000 δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ

Ελληνίδα μοντέλο συνελήφθη με κοκαΐνη 300.000 δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ

Στο σακίδιό της βρέθηκαν 2,5 κιλά κοκαΐνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ένα 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα, καθώς στο σακίδιο που είχε στην πλάτη της, βρέθηκε κοκαΐνη, αξίας περίπου 300.000 δολαρίων!

Σύμφωνα με τα shanghaiist.com και South China Morning Post, η 19χρονη Ελληνίδα είναι η τέταρτη γυναίκα επισκέπτης που συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να περάσει παράνομα κοκαΐνη, όπως ανακοίνωσε το τελωνείο του Χονγκ Κονγκ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελληνίδα έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αιθιοπία. Στο σακίδιό της βρέθηκαν συνολικά 2,5 κιλά κοκαΐνης, ενώ, όπως αναφέρεται, το μοντέλο εντοπίστηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες του σάκου της, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας.

Οι Αρχές συνέλαβαν τις υπόλοιπες τρεις γυναίκες μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής την τελευταία εβδομάδα, κατάσχοντας ποσότητα κοκαΐνης συνολικής αξίας άνω των 55.000 ευρώ (πέντε εκατ. HK$).

«Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς, οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν εφοδιαστούν εν όψει γιορτινής περιόδου» ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

montelo-kokainh5

Προσέθεσε, δε, ότι οι Αρχές εξετάζουν το αν οι τέσσερις γυναίκες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα, σχετίζονται μεταξύ τους και «στρατολογήθηκαν» από τον ίδιο έμπορο ναρκωτικών, ώστε να περάσουν παράνομα κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μια 19χρονη που έφτασε από την Αιθιοπία, μια 52χρονη που έφτασε από το Περού μέσω Ολλανδίας και μια 24χρονη που έφτασε από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας.

Η Ελληνίδα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ και αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα το όνομά της, ενώ την οδήγησαν στο τμήμα, φορώντας της κουκούλα, ώστε να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπό της.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=qgS8dzSsb70

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση