HomeHL-CultureΠέθανε ο βαρύτονος Ντμίτρι Χβοροστόφσκι

Πέθανε ο βαρύτονος Ντμίτρι Χβοροστόφσκι

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ηλικία 56 ετών, ο διάσημος Ρώσος τροβαδούρος, Ντμίτρι Χβοροστόφσκι, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο που έδινε τα τελευταία δύο χρόνια και άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική του Λονδίνου.

Ο διάσημος βαρύτονος παρουσιάστηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στη διεθνή σκηνή το 1989, όταν σε ηλικία 27 ετών κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του BBC «Τραγουδιστής του κόσμου». «Ήρθε , τραγούδησε και νίκησε», είχαν γράψει τότε οι Times του Λονδίνου γι’ αυτόν τον ατίθασο Σοβιετικό νεολαίο, που στη συνέχεια έγινε περιζήτητος από τα διασημότερα λυρικά θέατρα της υφηλίου, όπως το Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου, η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, η Λυρική Όπερα του Σικάγου, η Όπερα του Παρισιού, της Βιέννης και η Λα Σκάλα του Μιλάνου.

Ο Χβοροστόφσκι συνεργάστηκε με κορυφαίους μαέστρους, όπως ο Τζέιμς Λιβάιν, ο Μπερνάρντ Χάιτινκ, ο Κλαούντιο Αμπάντο, ο Λόριν Μάαζελ , ο Γιούρι Τεμιρκάνοφ, ο Βαλέρι Γκέργκιεφ. Τον Μάιο του 2004 ήταν ο πρώτος Ρώσος καλλιτέχνης που έδωσε συναυλία με ορχήστρα και χορωδία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε 25 χώρες του κόσμου .

Το πάθος για τη δουλειά του δεν τον εγκατέλειψε στη διάρκεια της ασθένειας και των πολλαπλών επεμβάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί. «Είχα μια καταπληκτική καριέρα. Τη συνεχίζω. Η φωνή μου είναι μέρος της υπόθεσης που υπηρετώ. Της τεράστιας υπόθεσης του τραγουδιού, το οποίο συνεχίζω να υπηρετώ και χωρίς αυτό η ζωή μου δεν μπορεί να υπάρξει.

Ωστόσο, κατανοώ, τα χρόνια της νιότης περνάνε, η φωνή αποδυναμώνεται. Συνεχίζω να παλεύω με την αρρώστια και να ελπίζω», είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε στη Μετροπόλιταν Όπερα, παρουσιάζοντας τον «Τροβαδούρο» του Βέρντι.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν τοποθετήθηκε επί του θέματος μέσω του επίσημου εκπροσώπου του Κρεμλίνου, αναφέροντας ότι «ο θάνατος του Ντμίτρι Χβοροστόφςκι αποτελεί τεράστια απώλεια όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλον τον κόσμο».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση