HomeΕΛΛΑΔΑΟι επόμενες κινήσεις της Φώφης Γεννηματά

Οι επόμενες κινήσεις της Φώφης Γεννηματά

Ποια είναι τα βήματα που θα κάνει στο χώρο της κεντροαριστεράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες την προετοιμασία της διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα, εγχείρημα με δυσκολίες, καθώς απαιτείται η γρήγορη ώσμωση όλων των εμπλεκομένων.

Ο στόχος της κ. Γεννηματά δεν αλλάζει και θα συνεννοηθεί με τις δυνάμεις που μέχρι τώρα έχουν εμπλακεί.

Επιθυμεί να συγκροτηθεί ένας πολιτικός φορέας που θα συμπεριλαμβάνει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς.

Η σύγκληση του συνεδρίου τοποθετείται μέχρι το Πάσχα, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί για κάθε εκλογικό ενδεχόμενο.

Μετά από μερικές ημέρες χαλάρωσης και εσωτερικών συσκέψεων με το επιτελείο της, η νεοεκλεγείσα αρχηγός της προοδευτικής παράταξης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποψηφίους, κόμματα και κινήσεις. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας η κ. Γεννηματά είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον συντονισμό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις άμεσες προτεραιότητες της κ. Γεννηματά είναι να συγκροτηθεί, με τη συμμετοχή υποψηφίων και κομμάτων που μετείχαν στο εγχείρημα, ένα κεντρικό πολιτικό όργανο που θα καθοδηγεί τις διαδικασίες, όπως επίσης και ευρεία οργανωτική επιτροπή συνεδρίου για την εκπόνηση θέσεων, καταστατικών αρχών και προγραμματικών πολιτικών δεσμεύσεων. Εκεί θα καθοριστούν οι όροι και ο τρόπος του προσυνεδριακού διαλόγου. Προτεραιότητά της είναι να προωθείται η ομογενοποίηση του νέου φορέα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ενισχυθεί η ενότητά του.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση