HomeΚΡΗΤΗΣυγκέντρωσαν παιχνίδια για τις αδύναμες οικογένειες του τόπου

Συγκέντρωσαν παιχνίδια για τις αδύναμες οικογένειες του τόπου

Στη Νεάπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πνεύμα της  φιλαλληλίας και της προσφοράς για τον συνάθρωπο, κινήθηκε φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, πραγματοποιώντας μια στοχευμένη δράση με την συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά αδύναμων οικογενειών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, που δοκιμάζονται από την κρίση.

Τα παιχνίδια παραδόθηκαν σήμερα στους υπευθύνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου, προκειμένου να συσκευαστούν έγκαιρα από ομάδα εθελοντών και μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και τις ευχές,  να «συνοδεύσουν» την πιο μαγική εποχή του χρόνου.

Συνδετικός κρίκος σ’ αυτήν την προσφορά αγάπης το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης «Αποστολή» – μια ανοικτή πόρτα στην τοπική κοινωνία –  οι εργαζόμενοι του οποίου (Αποστολάκη Πόπη Ψυχολόγος – , Μαρία Γαρεφαλάκη -Κοινωνική Λειτουργός, Μαρία Σωρρού – γενικών καθηκόντων), παρέδωσαν σήμερα τα παιχνίδια, στους υπευθύνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Σούλα Μιγάδη και κ. Κων/νο Παπαντωνάκη, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στις δράσεις που αναλαμβάνουν καθ΄όλη την διάρκεια του έτους.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ομάδα εθελοντών που ήδη δραστηριοποιείται τον τελευταίο χρόνο, για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα αναλάβει δράση για την συσκευασία των παιχνιδιών και την έγκαιρη διάθεση τους στα παιδιά του δήμου.

Να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή αναπτύσσει σειρά δράσεων κοινωνικής πολιτικής μέσω του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΟΚΥΔΑΝ) αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που εντείνονται την περίοδο του Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με στόχο να παρέχεται βοήθεια και στήριξη στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου, ώστε αυτή, να είναι ουσιαστική και όχι τυπική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση