HomeΚΡΗΤΗΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προϋπολοισμό του Δήμου Μαλεβιζίου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προϋπολοισμό του Δήμου Μαλεβιζίου

Οι λόγοι για τους οποίους τον καταψηφίζει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον προϋπολογισμό του 2018 του Δήμο Μαλεβιζίου καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνοντας ότι τον καταψηφίζει. Σε σχετική της ανακοίνωση η παράταξη αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους καταψηφίζει τον προϋπολογισμό τονίζοντας τα εξής:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Μαλεβιζίου καταγγέλλει και καταψηφίζει τον αντιλαϊκό – φορομπηχτικό προϋπολογισμό που κατέθεσε για ακόμα μία χρονιά η Δημοτική Αρχή,  που θα κλιμακώσει την  επίθεση στα δικαιώματα και τις τσέπες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και θα προστεθεί στην επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής συμπληρώνει την πολιτική της σημερινής (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να φορτώνουν βάρη στο λαό και να χαρίζουν στο κεφάλαιο.

Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, οι περικοπές δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες, για την Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμός, Αθλητισμός κλπ,  με διαρκή αύξηση νέων φόρων και τελών,. με δάνεια και αφαίμαξη των δημοτών, με τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων χρειάζονται στην κυβέρνηση για να μπορεί να εξασφαλίζει στο μεγάλο κεφάλαιο επιδοτήσεις φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακούς νόμους κλπ.

Από τα 3.186.000 € που είχε προβλέψει πέρυσι ο Δήμος για την κρατική επιχορήγηση (εκτός από τη μισθοδοσία του προσωπικού), πήρε μόνο 278.000 € και για το 2018 από μόνος του περιορίζει την απαίτησή του στα 2.834.000 €. Μετά θα μας κοροϊδεύει ότι δεν έχει λεφτά για έργα.

Αντίθετα, το 2017 μάζεψε  2.290.000 € από τα φόρους, τέλη και πρόστιμα στους δημότες, ενώ είχε προβλέψει έσοδα για το 3.804.000 € και τον ίδιο στόχο (για 3.803.230 €) βάζει για το 2018 !

Αποδείχνεται  για ακόμα μία χρονιά ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των επιχειρηματιών σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερο επίπεδο και όχι οι σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης. Γι αυτό στήριξαν και την αναπτυξιακή φιέστα της κυβέρνησης και το παραμύθι της «Δίκαιης Ανάπτυξης».

Οι εργάτες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι του Δήμου γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα από τα έργα που διαφημίζει η κυβέρνηση και ο Δήμος, για την τουριστική ανάπτυξη και την δημιουργία ενεργειακού κόμβου στην περιοχή. Μια χούφτα μονοπώλια και οι μεγάλοι ξενοδόχοι θα ωφεληθούν, ενώ οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και η πλειοψηφία του λαού της περιοχής δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και το νερό, ούτε να πάνε μία ημέρα διακοπές.

Οι δικές μας προτεραιότητες είναι οι λαϊκές ανάγκες για ζωή με δικαιώματα. Αρκετά μάτωσε – αρκετά πλήρωσε τα σπασμένα της κρίσης του κεφαλαίου ο φτωχός λαός. Δεν δεχόμαστε ευθύνες του κράτους που έχουμε χρυσοπληρώσει με την άμεση και έμμεση φορολογία, να μεταφέρονται στους δήμους και να τα ξαναπληρώνουμε από την αρχή. Δεν χάβουμε το παραμύθι της «δίκαιης» ανάπτυξης που και η δημοτική αρχή μαζί με την κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ και τη λεγόμενη κεντροαριστερά προωθούν: να αυγατίσει τα κέρδη του το κεφάλαιο μπας και περισσέψει κανένα ψίχουλο για το λαό.

Εμείς , η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε

Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την ΤΔ και των οφειλόμενων σε αυτή.  Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία.

Επαρκής και άμεση στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών των Δήμων (Βρεφικοί- Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ) με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους στην Τοπική Διοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει διάσπαση του αναγκαίου ενιαίου χαρακτήρα αλλά και μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού.

Τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτά του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.

Στη νέα δύσκολη χρονιά που τους ετοιμάζουν δήμος, περιφέρεια και κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, να δώσουν μαχητική, δυναμική απάντηση. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να συγκροτήσουν τη δική τους κοινωνική συμμαχία κόντρα στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-κυβέρνησης-τοπικής διοίκησης και να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών των χρόνων της κρίσης και τον πλούτο που παράγουν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση