HomeHL-9Το δικαστήριο «μηδένισε» τα χρέη άνεργης δανειολήπτριας

Το δικαστήριο «μηδένισε» τα χρέη άνεργης δανειολήπτριας

Ήταν εγγυήτρια στο δάνειο του πρώην συζύγου της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαιώθηκε δικαστικά μια άνεργη γυναίκα στην Ιεράπετρα, η οποία παρά την πολύ άσχημη οικονομική της κατάσταση βρισκόταν χρεωμένη σε τραπεζικό δάνειο που είχε συνάψει ο πρώην σύζυγός της ύψους 85.063 ευρώ. Η 39χρονη δανειολήπτρια η οποία ήταν εγγυήτρια του δανείου, δεν ήταν σε θέση να καταβάλλει τις μηνιαίες δόσεις καθώς διαθέτει εισόδημα που εμπίπτει στην κατηγορία «κάτω των ορίων της φτώχειας».

Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η δικαιωμένη οφειλέτης διαθέτει μηνιαίο εισόδημα 333,75 ευρώ από τη μίσθωση ενός θερμοκηπίου που έχει στην κυριότητά της ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι μια κύρια κατοικία 89,33 τ.μ., μια αποθήκη, το θερμοκήπιο, ένα ακόμη αγροτεμάχιο καθώς και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, αφού έλαβε υπόψη του τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση της 39χρονης, καθώς επίσης και τις οικονομικές της δυνατότητες για την κάλυψη των χρεών της από την εγγύηση στο δάνειο του πρώην συζύγου της, όρισε «μηδενικές καταβολές» για τα χρέη της διάρκεια ενός έτους και προστάτεψε την περιουσία της από την εκποίηση.

Μετά την πάροδο μιας πενταετίας, ως περιόδου χάριτος θα πρέπει να καταβάλει δόση ύψους 115,45 ευρώ το μήνα, ενώ παράλληλα «κούρεψε» το χρέος της κατά 67%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση