HomeHL-GreeceΟ κοσμηματοπώλης της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έβαζε χέρι στα κλοπιμαία

Ο κοσμηματοπώλης της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έβαζε χέρι στα κλοπιμαία

Ο επίσημος εκτιμητής αντικαθιστούσε τα κοσμήματα με άλλα χαμηλής αξίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστάτωση προκάλεσε στην ΕΛ.ΑΣ. η αποκάλυψη ότι κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου που είχε διορισθεί από τις αρχές σαν δικαστικός εκτιμητής των κλοπιμαίων από την μαφία των Ρομά έκλεβε τα κατασχεθέντα κοσμήματα και τα αντικαθιστούσε με ψεύτικα ή μικρότερης αξίας.

Όπως γράφει η Espresso και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο συνεργάτης της ΕΛ.ΑΣ., με έδρα το Κολωνάκι, είχε το ρόλο της αξιολόγησης των κλοπιμαίων που κατάσχονται, κατά τις συλλήψεις μελών συμμοριών, μεταξύ των οποίων και η «σπείρα των Ρομά».

Ο 63χρονος, όμως, φέρεται να έκλεβε ακριβά και πολύτιμα κοσμήματα, αντικαθιστώντας τα με άλλα μικρότερης αξίας ή ψεύτικα, προτού παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα ίδια στελέχη της Ασφάλειας που τα έστελναν σε αυτόν, ήταν που έκαναν την έρευνα στην επιχείρησή του, όπου φέρεται να βρήκαν τα κοσμήματα που είχαν παραποιηθεί ή παρακρατηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο συλληφθείς είχε αντικαταστήσει ή κρύψει πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας με κοσμήματα που είχαν κατασχεθεί προς εκτίμηση.

Σε άλλα πινάκια είχε αντικαταστήσει τις χειρόγραφες αναφορές των αντικειμένων με δικές του τιμές.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια ερεύνησαν και το σπίτι του, όπου επίσης εντόπισαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, τα οποία ερευνώνται για να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής του.

Πλέον όλες οι υποθέσεις, στις οποίες έχει εμπλακεί ο συλληφθείς, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών, για να διαπιστωθούν και άλλες τυχόν έκνομες ενέργειες.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση