HomeHL-WorldΒλάβη είχε αναφέρει στην τελευταία του επικοινωνία με τη στεριά το υποβρύχιο που αγνοείται

Βλάβη είχε αναφέρει στην τελευταία του επικοινωνία με τη στεριά το υποβρύχιο που αγνοείται

Παραμένουν άκαρπες οι έρευνες, αγωνία για το πλήρωμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηχανική βλάβη ανέφερε το πλήρωμα του υποβρυχίου ARA San Juan στην τελευταία του επικοινωνία με τη στεριά πριν χαθούν τα ίχνη του, την περασμένη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το Ναυτικό της Αργεντινής.

Το υποβρύχιο, με πλήρωμα 44 μελών, εξαφανίστηκε 430 χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής της χώρας.

«Το σκάφος βγήκε στην επιφάνεια και ανέφερε κάποια βλάβη» δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού, κι αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται από επίσημα χείλη αυτή η πληροφορία. Ο ίδιος ωστόσο εξήγησε πως τέτοια μηχανικά προβλήματα δεν είναι ασυνήθιστα και πως σπάνια αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του υποβρυχίου. «Ένα πολεμικό σκάφος έχει πολλά εναλλακτικά συστήματα για να μπορεί να τα χρησιμοποιεί εναλλάξ εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα» διευκρίνισε.

Οι ελπίδες που γεννήθηκαν το Σαββατοκύριακο, όταν σόναρ εντόπισε κάποια σήματα που ενδεχομένως να προέρχονται από το υποβρύχιο, εξανεμίστηκαν χθες, καθώς διαπιστώθηκε πως είχαν άλλη πηγή.

Αδελφός ενός από τα μέλη του πληρώματος είχε πει νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης πως στο τελευταίο μήνυμά του, πριν χαθεί η επικοινωνία με το υποβρύχιο, ο αδελφός του είχε πει πως το υποβρύχιο αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τις μπαταρίες του.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο τελευταίο μήνυμά του προς τη ναυτική βάση, το ARA San Juan ανέφερε πως κατευθυνόταν προς το Mar del Plata με όλο το πλήρωμά του εκτός κινδύνου.

Τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παραμένει σε εξέλιξη στον Νότιο Ατλαντικό. Ειδικός εξοπλισμός για υποβρύχια διάσωσε έφτασε στην Αργεντινή από τις ΗΠΑ ενώ ολοένα και περισσότερα σκάφη και αεροπλάνα συμμετέχουν στην έρευνα, η οποία συνεχίζεται σε δύσκολες συνθήκες με θυελλώδεις ανέμους και μεγάλα κύματα.

Το ARA San Juan επέστρεφε από αποστολή ρουτίνας στην Ουσουάια, κοντά στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση