Μοιράζονταν μθα δυνατή φιλία από μικρά παιδιά. Γνωρίζονταν από τα 5 τους και ήταν συμμαθητές στο νυχτερινό σχολείο. Μόλις χθες έκαναν διακοπές μιας εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη και μαζί επέστρεψαν το πρωί από το Ηράκλειο πίσω στα σπίτια τους στο Ρέθυμνο. Ένας από τους καλύτερους φίλους του 21χρονου νεαρού που δολοφονήθηκε με αγριότητα από τον ίδιο τον αδελφό του το μεσημέρι, μιλά στο cretapost, σε μια μαρτυρία που συγκλονίζει.

«Δεν το χωρά ο νους μου αυτό που συμβαίνει» λέει συντετριμμένος «γνωρίζαμε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του είχε προβλήματα, αλλά δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα έφταναν μέχρι εκεί».

Ο αδικοχαμένος 21χρονος, θύμα του μεγαλύτερου αδελφού του
Ο αδικοχαμένος 21χρονος, θύμα του μεγαλύτερου αδελφού του

Το αδικοχαμένο θύμα, ο παιδικός φίλος του νεαρού που μίλησε στο cretapost αγαπούσε τις παρέες, και τις μηχανές. Το μεγαλύτερό του όνειρo ήταν να αποκτήσει κάποτε ένα ένα δικό του συνεργείο επισκευής δικύκλων και μάλιστα είχε μετατρέψει μια αποθήκη του μοιραίου σπιτιού στα Μισίρια σε εργαστήριο όπου καταπιανόταν με το πάθος του.

Δούλευε περιστασιακά σε οβεληστήριο και κάποτε ως διανομέας φαγητού, σχεδιάζοντας το μέλλον του και κάνοντας βόλτες με τους φίλους του, σαν αυτές τις τελευταίες του διακοπές που πέρασε στη συμπρωτεύουσα.

Ο 28χρονος δράστης και αυτόχειρας στην οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο
Ο 28χρονος δράστης και αυτόχειρας στην οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Στο μεταξύ, οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζουν. «Ο αδελφός του είχε ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο φίλος του «είχε κάνει θεραπείες, είχε μπει σε κλινικές, έπαιρνε φάρμακα. Είχε ξεσπάσματα θυμού αλλά με τον μικρότερο αδελφό του δεν είχαν ιδιαίτερες διαφωνίες».

Το αίτιο της ασύλληπτης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στο σπίτι της οικογένειας στα Μισίρια δεν έχει ακόμη δικευκριστεί. Κανείς δεν ξέρει αν είχε προηγήθεί κάποιος καυγάς μεταξύ των αδελφών. Το μεσημέρι, ο μικρότερος αδελφός είχε ξαπλώσει να κοιμηθεί, όταν ο μεγαλύτερος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μπήκε στο δωμάτιο και του κατάφερε αλεπάλληλα χτυπήματα πρώτα με μαχαίρι και με μπαλτά τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια, έχοντας προφανώς αντιληφθεί τι είχε κάνει μπήκε στην αποθήκη του σπιτιού και ήπιε ποντικοφάρμακο μαζί με ότι τοξικό υγρό έβρισκε μπροστά του, δίνοντας τέλος στη ζωή του με οδυνηρό τρόπο.

Δραματικά πρόσωπα στην ανείπωτη αυτή τραγωδία οι γονείς των δύο ανδρών και η αδελφή τους που δεν μπορούν ακόμη να αντιληφθούν την απώλεια των δύο παιδιών τους με αυτόν τον τρόπο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση