HomeHL-GreeceΚρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της δικηγόρου που δέχθηκε φωτοβολίδα: Απανθρακώθηκε το γόνατό της

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της δικηγόρου που δέχθηκε φωτοβολίδα: Απανθρακώθηκε το γόνατό της

Για τρίτο 24ωρο στη ΜΕΘ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά, η οποία τραυματίστηκε βαριά στο αριστερό πόδι την περασμένη Παρασκευή, από ναυτική φωτοβολίδα, στη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για ιδιαίτερα βαρύ περιστατικό, αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές, συνεκτιμώντας το σχεδόν απανθρακωμένο γόνατο, την απαιτητική χειρουργική επέμβαση και τη δύσκολη μετεγχειρητική κατάσταση της ασθενούς.

Η ασθενής, που υποβλήθηκε σε πολύωρη -από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής ως τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου- επέμβαση, ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική, για την αντιμετώπιση του τραύματος, διανύει το τρίτο 24ωρο διασωληνωμένη και με φαρμακευτική αγωγή για αιμοδυναμική υποστήριξη καθώς είναι αιμοδυναμικά ασταθής.

Παράλληλα, οι γιατροί κάνουν συνεχώς καθαρισμούς στο τραύμα προσπαθώντας να περιορίσουν τον κίνδυνο κάποιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Επιβαρυμένο είναι και το αναπνευστικό σύστημα της ασθενούς, καθώς λόγω των επεισοδίων είχε εισπνεύσει και χημικά, ωστόσο θεωρείται αντιμετωπίσιμο από τους γιατρούς.

Όπως όλα δείχνουν η 55χρονη δικηγόρος και καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris ||, βρίσκεται στην αρχή μιας πολύ δύσκολης διαδρομής, και με εξαιρετικά αβέβαιη έκβαση. Η αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη το αριστερό της πόδι – με τοποθέτηση τεχνητής άρθρωσης στο γόνατο- προϋποθέτει όχι μόνο τη σταθερότητα αλλά τη δραστική βελτίωση της κλινικής της εικόνας.

Στο νοσοκομείο ««Ευαγγελισμός» προσήλθαν χθες το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας της δικηγόρου. Αμφότεροι ευχήθηκαν αίσια έκβαση και γρήγορη ανάρρωση. Συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της 55χρονης δικηγόρου έχουν οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, κκ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολακης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση