HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Μάρκο Λιβάια να ισοφαρίζει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με σκορ 1-1. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 10’ με τον Ροντρίγκο Μολέντο, ο οποίος στο 37’ αποχώρησε, καθώς σκίστηκε στο φρύδι του.

Με τον βαθμό που πήρε η ΑΕΚ ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, έχοντας 21 βαθμούς έναντι 20 του Ολυμπιακού και 20 του Ατρόμητου, ο οποίος έχει ματς λιγότερο.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 14 βαθμούς και παρέμεινε μακριά από την κουφή.

Οι «πράσινοι», που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αιφνιδίασαν την ΑΕΚ και προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ. Στο 10’ ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ και ο Μολέντο πήδηξε εντελώς μόνος, με αποτέλεσμα να πάρει την κεφαλιά και να σημειώσει το 1-0.

Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός άφησε την πρωτοβουλία και τους χώρους στην ΑΕΚ η οποία έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο στο 26΄, είχε τον έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με «πράσινο» προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι πιο απειλητικοί. Στο 63΄ ο Λιβάια έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου, τη στιγμή που ο Χιμένεθ προσπαθούσε με διορθωτικές κινήσεις να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι της λειτουργίας της ΑΕΚ.

Στο 80΄ ο Μολίνς είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, αλλά η προσπάθειά του ήταν… τραγική κι έτσι η ΑΕΚ συνέχισε να ελπίζει. Στο 85’ μετά από ένταση ανάμεσα στον Βιγιαφάνιες και τον Λόπες ο Χιμένεθ αποβλήθηκε από τον πάγκο της Ένωσης, ενώ η κάμερα τον έπιασε να κάνει άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα!

O Ισπανός τεχνικός, που αποβλήθηκε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει στη συνέχεια της σεζόν να αλλάξει συμπεριφορά, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα στην υπόλοιπη ομάδα.

Όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ακόμα μία πολύτιμη νίκη στην έδρα του, όμως ο Μάρκο Λιβάια είχε άλλη άποψη. Στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε εξαιρετική πάσα από τον Αϊντάρεβιτς, εκτέλεσε και η μπάλα αφού βρήκε στον Χουλτ και πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Έτσι, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1!

Γκολ: 10′ Μολέντο – 90′ +5′ Λιβάια

Κίτρινες κάρτες: 
Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος, Ρέις – Λιβάια, Μπακάκης, Σιμόες, Λόπες

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέντο (37′ Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67′ Άλτμαν), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς (90′ Ρέις).

ΑΕΚ: 
Ανέστης, Μπακάκης (71′ Γιακουμάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65′ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση