HomeHL-SportsΞάνθη – Πανιώνιος 2-0

Ξάνθη – Πανιώνιος 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ξάνθη επικράτησε 2-0 του Πανιώνιου στα Πηγάδια σε παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Super League. Πρωταγωνιστής για τους ακρίτες ήταν ο Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος σκόραρε στο 23ο και το 65ο λεπτό. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Οικονόμου στο 84ο λεπτό.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και επιβραβεύτηκε με την επίτευξη ενός γκολ. Στο 23ο λεπτό, ο Γέντρισεκ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, σημειώνοντας το 1-0.

Ο Πανιώνιος απείλησε στο 30’, σε μία φάση που ο κίπερ Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα υπό την πίεση του Μασούντ και ο Σβάρνας παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Έξι λεπτά μετά ο Γέντρισεκ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κότνικ, ενώ στο 51’ ήταν η σειρά του Πανιώνιου να χάσει ευκαιρία για γκολ με πρωταγωνιστή τον Σαραμαντά.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Γέντρισεκ στο 65ο λεπτό. Ο Λουσέρο βρήκε τον Σλοβάκο άσο, που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, και εκτέλεσε τον Κότνικ με άψογο πλασέ. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

Γκολ: 23′, 65′ Γέντρισεκ

Κίτρινες κάρτες: 
Κασάδο, Μπρίτο, Κίκε, Μπαξεβανίδης – Βλάχος, Μασούντ, Σαββίδης

Κόκκινες κάρτες:
 84′ Οικονόμου

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς):
 Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβαρνας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο (85′ Μελιόπουλος), Μπρίτο (14′ Ρότσε), Κίκε (78′ Ορφανίδης), Γέντρισεκ.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): 
Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισάφι, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούντ (46′ Σαραμαντάς), Λάμπρου (78′ Ταπόκο), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68′ Γλυνός).

Διαφήμιση
Διαφήμιση