HomeHL-SportsΕργοτέλης Άρης 2-3

Εργοτέλης Άρης 2-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ομάδα του Σπανού επέστρεψε από το 2-0 μέσα στο Παγκρήτιο και πήρε τη νίκη με 3-2 επί του Εργοτέλη * Το απόλυτο για τους πρωτοπόρους Θεσσαλονικείς * «Διπρόσωποι» οι Κρητικοί που φωνάζουν ορθά για το γκολ της νίκης

Τέτοιες νίκες φέρνουν άνοδο. Ο Άρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, έχανε με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φύγει την Κυριακή  νικητής με 3-2.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν το χειρότερο πρώτο τους ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι και έφτασαν στην επικράτηση που τους διατηρεί μόνους πρώτους με το απόλυτο 4 στα 4 στο φετινό πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα, ο Εργοτέλης ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, αλλά δεν διατήρησε την ίδια εικόνα και στην επανάληψη, αν και είχε τις ευκαιρίες και δίκαια φωνάζει για το γκολ της νίκης του Άρη, αφού ο Ντούνης που έβγαλε την τελική πάσα στον σκόρερ Πλατέλλα φαίνεται να είναι εκτεθειμένος.

Εργο-τέλειος και… ταύλα ο Άρης

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έδειξαν ότι αυτοί τη φορά ήταν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιουργούν, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη. Ο Μπουρσέλης ήταν εξαιρετικός και δημιουργούσε κινδύνους με τα γεμίσματά του. Από δική του προσπάθεια ξεκίνησε και το πρώτο γκολ, αφού βρήκε τον Σταμόπουλο που έβγαλε στον Κάιπερς για το 1-0 στο 14ο λεπτό.

Το… ρόδι είχε σπάσει αρνητικά για τον Άρη, αφού αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, με τους Κρητικούς να κατεβάζουν κάπως ρυθμό, κρατώντας, όμως, άνετα το υπέρ τους σκορ και κυκλοφορώντας χωρίς άγχος την μπάλα.

Ο Άρης κέρδισε μέτρα, αλλά αυτή τη φορά ο Εργοτέλης ήταν αποτελεσματικός και στη νέα ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 23′ δεν λάθεψε, κάνοντας το 2-0 με τον Σταματάκο.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν στη συνέχεια να μειώσουν, έχουν δικαιολογημένα παράπονα από υποδείξεις οφσάιντ του βοηθού που κάποιες φορές σταμάτησε αδικαιολόγητα τις προσπάθειές τους, αλλά έμοιαζαν μακριά από τον καλό τους εαυτό, με το 2-0 να παραμένει δίκαια μέχρι την ανάπαυλα.

Άλλες ομάδες και ανατροπή με φωνές

Ο Σπανός ήξερε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει και στην ανάπαυλα έδωσε εντολή στον Ντούνη να περάσει στο ματς. Και εκείνος τον δικαίωσε. Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο μέρος, απείλησαν από το ξεκίνημα και τελικά δικαιώθηκαν με τη «χρυσή», όπως αποδείχθηκε, αλλαγή στο 53ο λεπτό.

Μεταμορφωμένος προς το χειρότερο, όμως, εμφανίστηκε και ο Εργοτέλης. Παρόλα αυτά, ο Εντιαγέ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα όταν πέρασε αλλαγή, θα μπορούσε να έχει χριστεί σκόρερ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Αντίθετα, ήταν ο Άρης αυτός που πανηγύρισε ξανά, όταν ο Διαμαντόπουλος δεν αστόχησε στο 72′ σε εκτέλεση πέναλτι, με τον Σταμόπουλο να υποπίπτει στην παράβαση σε μαρκάρισμά του στον Πλατέλλα.

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν στη συνέχεια την τράπουλα και αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο Σπανός, με τον Πλατέλλα να πετυχαίνει τελικά το «χρυσό» γκολ στο 88′. Βέβαια, ο Εργοτέλης διαμαρτύρεται δικαιολογημένα, καθώς ο Ντούνης που έβγαλε την τελική πάσα φαίνεται να είναι σε θέση οφσάιντ, με τους τρεις βαθμούς, πάντως, να μπαίνουν στις αποσκευές των παικτών του Άρη που δεν το έβαλαν κάτω και δικαιώθηκαν…

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Λάμπρου (Ευβοίας), με βοηθούς τους Δημήτρη Ζησιμόπουλο (Πειραιά) και Δαυίδ Πριόνα (Ευβοίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων).

Κίτρινες: 70′ Σταμόπουλος, 88′ Μπάτζιος – 19′ Κάσσος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (66′ Πάτας), Σταμόπουλος, Βογιατζής, Μπούζας (82′ Αγγελοπουλος), Μπουτσάκης (65′ Εντιαγέ), Σταματάκος, Έφορντ, Κάιπερς.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν (78′ Νίκιτς), Κάσσος (46′ Ντούνης), Πασάς (83′ Καπνίδης), Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση