HomeΕΛΛΑΔΑ8 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 59χρονο που παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικους

8 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 59χρονο που παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικους

Στη Ρόδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου όπου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, κάθισε την Πέμπτη ο 59χρονος που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δύο ανήλικους κάνοντας τους ασελγείς προτάσεις.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν στις 14 Νοεμβρίου καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι μεσημβρινές ώρες άγνωστος άνδρας προσέγγισε στην πλατεία Ακαδημίας δύο ανήλικα αγόρια ηλικίας 14 ετών και τα παρενόχλησε σεξουαλικά κάνοντας τους ασελγείς προτάσεις.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εντόπισαν στην ίδια περιοχή το μεσημέρι της Τετάρτης τον 59χρονο και αφού τον συνέλαβαν τον παρέπεμψαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σε βάρος του 59χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για εξύβριση, απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και την Πέμπτη για αυτές τις κατηγορίες βρέθηκε στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Ειδικότερα ο 59χρονος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έκανε αυτά που του καταλογίζονται, πως με τους ανήλικους γνωρίζονταν από παλιά και πως ήταν φίλοι και έκαναν πλάκα.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο τον αθώωσε για την κατηγορία της απειλής, και τον έκρινε ένοχο για την εξύβριση σε βάρος των δύο αγοριών επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 2 ετών για το κάθε παιδί, αλλά και ένοχο για την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας για την οποία πράξη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση