HomeHL-9To μήνυμα του Παυλόπουλου για τα τροχαία με αφορμή εκδήλωση στην Κρήτη

To μήνυμα του Παυλόπουλου για τα τροχαία με αφορμή εκδήλωση στην Κρήτη

«Η αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων είναι ζήτημα παιδείας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία διοργάνωσης παγκρήτιου μαθητικού συνεδρίου στα Χανιά για την οδική ασφάλεια, έστειλε μήνυμα ευθύνης.

Ο κ Παυλόπουλος δεν παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα των πλημμυρών στη δυτική Αττική.

Στο μήνυμά του χαιρέτισε τη ρηξικέλευθη πρωτοβουλία των μαθητών της Κρήτης. Η πρωτοβουλία τους, σημείωσε, αναδεικνύει το ότι η αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων, και ιδίως αυτών που στοιχίζουν την ζωή των νέων, είναι πρωτίστως ζήτημα παιδείας. «Με άλλες λέξεις ζήτημα καθημερινής διαπαιδαγώγησης μέσα στο Σχολείο, ως προς το ποιες είναι οι καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της μάστιγας για τον άνθρωπο, και κυρίως τους νέους, αλλά και για την κοινωνία μας εν γένει, τον λαό και το έθνος μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, «η διαπίστωση αυτή δεν έχει τίποτα το υπερβολικό. Αρκεί να υπενθυμίσω τα εξής δύο, και μόνο, γεγονότα: Πρώτον, το ότι η Ελλάδα πλήττεται από την εθνικών διαστάσεων, »διάβρωση» της μεγάλης και χρόνιας υπογεννητικότητας. Και, δεύτερον, το ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα μας σε ηλικίες από 15-30 ετών».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο τεράστιο κόστος των τροχαίων, που το επωμίζονται κυρίως οι ασθενέστεροι οικονομικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση