HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: «Η Κυβέρνηση μοιράζει λουκέτα στις επιχειρήσεις του Ηρακλείου»

Λ. Αυγενάκης: «Η Κυβέρνηση μοιράζει λουκέτα στις επιχειρήσεις του Ηρακλείου»

Κριτική με αφορμή το κοινωνικό μέρισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το κοινωνικό μέρισμα ασκεί ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αντιπαραβάλλοντας σε ανακοίνωσή του την δυσχερή κατάσταση της αγοράς στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει μέρος των χρημάτων που τόσο βίαια υφάρπαξε το προηγούμενο διάστημα από τους πολίτες, η οικονομία συνεχίζει να “βουλιάζει”.

Περίπου 600 επιχειρήσεις έβαλαν “λουκέτο” μέσα σε μόλις 6 μήνες στο Ηράκλειο, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού και όλης της Κρήτης να οδηγούνται σε απόγνωση. 

Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάθε οικονομική δραστηριότητα, μοιάζει να είναι καταδικασμένη, με την Κυβέρνηση να δείχνει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει καν να σχεδιάσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Η υψηλή φορολογία, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τα capital controls, η έλλειψη κεφαλαίων, οι κλειστές στρόφιγγες των τραπεζών, οδηγούν σε ασφυξία τις επιχειρήσεις.

Ενώ, κυβερνητικά στελέχη έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Κρήτη πουλώντας ΣΑΝΟ, κατ’ ουσίαν η Κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά του Ηρακλείου και της Κρήτης. Κανένα κίνητρο για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις. Καμία νομοθετική πρωτοβουλία στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη, αλλά εμμονικά προσκολλημένη σε κρατικιστικές πολιτικές που προσβλέπουν μόνο σε νέους έμμεσους και άμεσους φόρους που ματαιώνουν κάθε επενδυτική προσπάθεια και επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

Μοναδική λύση, η πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα εφαρμόσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει άμεσα σε νέες επενδύσεις, αύξηση της ρευστότητας και χιλιάδες νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση