HomeΕΛΛΑΔΑΈκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου: Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου: Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία

Θα καταλήξει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βασιλίσσης Σοφίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκλεισαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να ξεκινήσει σε λίγη ώρα η μεγάλη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ήδη έξω από το κτίριο του ΕΜΠ επί της Πατησίων βρίσκονται φοιτητές για να συμμετάσχουν στην πορεία.

Στην κεφαλή της αναμένεται να βρεθεί η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του 1973 που πρώτη, όπως κάθε χρόνο, θα περάσει μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία.

poreia-polytexneio

Η φετινή πορεία διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για την πλέον επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, καθώς η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί, μετά τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ. στην πλατεία Αττικής, την ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς των  ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την ανάληψη ευθύνης από της Επαναστατική  Αυτοάμυνα, αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το γιγαντιαίο σχέδιο της Αστυνομίας με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2017» περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στα μέτρα συμμετέχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Μάλιστα προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη Βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Στο σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπεται η βοήθεια των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ και σημαντικό ρόλο – ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών  – θα παίξει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.  «Πηγές» της Κατεχάκη, αναφέρουν ότι αστυνομικοί από το 3ο Τμήμα της ΔΑΕΕΒ θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό να έχουν από κοντά εικόνα των όσων γίνονται ειδικά από τα μπλοκ των σκληρών αντιεξουσιαστικών ομάδων και να συγκεντρώνουν πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας θα λαμβάνουν μέτρα 7000 ένστολοι. Από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης). Σχεδόν το σύνολο των  δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της Ζ. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας. Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 μετά το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» στο Σύνταγμα ενώ δύο ώρες αργότερα θα κλείσουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση