HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Siemens κόβει 6.900 θέσεις εργασίας λόγω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Siemens κόβει 6.900 θέσεις εργασίας λόγω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Σε ΗΠΑ και Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την κατάργηση 6.900 θέσεων εργασίας σχεδιάζει ο βιομηχανικός όμιλος Siemes, κυρίως στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Οι περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας αφορούν στη μονάδα της Siemens που παράγει τουρμπίνες και υπηρεσίες που παράγουν ενέργεια από πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η γερμανική εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη πως οι περικοπές ήταν απαραίτητες επειδή αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Η βιομηχανία ηλεκτροπαραγωγής βιώνει μια διακοπή άνευ προηγουμένου εμβέλειας και ταχύτητας» εξήγησε η Λίζα Ντέιβις, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens. «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θέτουν άλλες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπό αυξανόμενη πίεση».

Ένα άλλο τμήμα της Siemens που παρέχει μεγάλους ηλεκτρικούς κινητήρες και γεννήτριες σε ανθρακωρύχους, σε παραγωγούς χάλυβα και σε ναυπηγούς, αντιμετωπίζει επίσης περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι περικοπές αυτές ανέρχονται στο 2% περίπου του συνολικού εργατικού δυναμικού της Siemens. Περίπου οι μισές από αυτές αφορούν σε εργαζόμενους στη Γερμανία ενώ στις ΗΠΑ θα χαθούν 1.800 θέσεις εργασίας μέσω της ενοποίησης των εγκαταστάσεων παραγωγής και διοικητικών λειτουργιών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση