HomeHL-9Τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου με συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης

Τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου με συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης

Σωματεία, σύλλογοι, εργαζόμενοι και άνεργοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέλη σωματείων, συλλόγων, εργαζόμενοι και άνεργοι πραγματοποιούν συγκέντρωση σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, θέλοντας να τιμήσουν την επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο ακόμη και στις μέρες μας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, εκφράζοντας το δικό τους μήνυμα και τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρο ακόμα και στις μέρες μας!!! Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα.

Το παράδειγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί τρανή απόδειξη ότι κανείς δεν είναι ανίκητος μπροστά στη δύναμη του λαού. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι του λαού όταν αυτό ξεχυθεί στους δρόμους και διεκδικήσει το δίκιο του.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της ΝΑΤΟικής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ την οποία διαφημίζει ως «γεωστρατηγική αναβάθμιση»:

Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο και έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών ενώ συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές

Ανανέωσε την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντάς τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.

Πούλησε πρόσφατα πυρομαχικά στην Σαουδική Αραβία για να αιματοκυλάει τους λαούς.

Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους μέσα στη χώρα!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, φέρνει νέο αντιλαϊκό Προϋπολογισμό ενώ ετοιμάζει άμεσα να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα περιστέλλει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, θα πετσοκόβει συντάξεις και θα επιβάλλει νέους βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μία από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δισ. για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16.

Διαφήμιση
Διαφήμιση