HomeΚΟΣΜΟΣΣαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς Σαλμάν παραδίδει το στέμμα στον 32χρονο γιο του

Σαουδική Αραβία: Ο βασιλιάς Σαλμάν παραδίδει το στέμμα στον 32χρονο γιο του

Μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφασή του να παραιτηθεί και να παραδώσει το στέμμα του στον 32χρονο γιο του, αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο βασιλιάς Σαλμάν θα παραμείνει σε έναν ρόλο ανώτερου επιτηρητή, παραχωρώντας ωστόσο τις εξουσίες και τον βασιλική εξουσία στον γιο του, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο βασιλιάς Σαλμάν θα αποκαλείται «Θεματοφύλακας των Ιερών Προσκυνημάτων» και θα έχει έναν ρόλο περισσότερο τιμητικό. Οι εξελίξεις για την αλλαγή στο βασιλικό θώκο της Σαουδικής Αραβίας δρομολογούνται μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο ενεπλάκησαν πάνω από 40 πρίγκιπες και υπουργοί της κυβέρνησης, νωρίτερα τον Νοέμβριο.

Την έρευνα για την αποκάλυψη του σκανδάλου και την εντολή για τη σύλληψη των 40 και πλέον ατόμων, είχε υπό την ευθύνη του ο διάδοχος, όπως όλα δείχνουν, του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Όπως αναφέρουν τα αραβικά Μέσα, η παράδοση του βασιλικού στέμματος στον 32χρονο διάδοχο, θα είναι η τελευταία πράξη μίας αλληλουχίας ενεργειών, οι οποίες δρομολογήθηκαν το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Την είδηση επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αραβικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως ο βασικός άξονας της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο νέος βασιλιάς, θα είναι οι σχέσεις με το Ιράν, τον βασικό ανταγωνιστή της Σαουδικής Αραβίας στην παραγωγή πετρελαίου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση