HomeHL-GreeceΣτη Μάνδρα ο Αλέξης Τσίπρας: Αυτοψία στην καταστροφή

Στη Μάνδρα ο Αλέξης Τσίπρας: Αυτοψία στην καταστροφή

Ακολούθησε σύσκεψη με τους φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Ι. Βασιλείου για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις χθεσινές φονικές πλημμύρες.

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν -μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, ο αν. υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας, στελέχη της αυτοδιοίκησης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Καπέλιος και άλλοι κρατικοί παράγοντες.

Μετά τη Μάνδρα, ο κ. Τσίπρας μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων Ελευσίνας και συγκάλεσε σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακραίο φαινόμενο

«Πρωτίστως ασχοληθήκαμε με το επιχειρησιακό σκέλος καθώς ακόμα έχουμε ανθρώπους αγνοούμενους» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την σύσκεψη.

«Η προσπάθεια της πυροσβεστικής και των εθελοντών είναι συγκινητική. Μας απασχόλησε η άμεση αποκατάσταση των νοικοκυριών και η απάντληση των υδάτων. Άμεση προτεραιότητα είναι επίσης τα συνεργεία των μηχανικών να καταγράψουν τις πληγές ώστε και είναι δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση επούλωση τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε πως αυτή η τραγωδία να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να αντιμετωπιστούν παθογένειες δεκαετιών. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «σπάνιο και ακραίο» φαινόμενο αλλά και για συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων στα έργα υποδομής και στο χωροταξικό σχεδιασμό στην περιοχή. Όπως είπε μάλιστα αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο σε περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και αλλού.

«Πρέπει να δείξουμε εγρήγορση στην αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών ώστε να αποφύγουμε το να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα» σημείωσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση