HomeΕΛΛΑΔΑΔοκιμασία από την κακοκαιρία η Αττική με τον κυκλώνα «Ζήνωνα» να πλησιάζει

Δοκιμασία από την κακοκαιρία η Αττική με τον κυκλώνα «Ζήνωνα» να πλησιάζει

Πού παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δοκιμάζεται ξανά τις τελευταίες ώρες από τη σφοδρή κακοκαιρία η Αττική, λίγες ώρες μετά τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, στην Αττική, προβλέπονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ πνέουν άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η δυνατή βροχή έχει κάνει την εμφάνισή της στο λεκανοπέδιο με τα πρώτα προβλήματα να εντοπίζονται στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου από τις 11:30 έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ για τον ίδιο λόγο διακόπηκε και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας, στη Σαλαμίνα, από την περιοχή Παλούκια προς το κέντρο της πόλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η κακοκαιρία σαρώνει

Η κακοκαιρία επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας σήμερα, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα ισχυρά φαινόμεν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον «Ζήνωνα», αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει ο Ζήνων. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση