HomeHL-9Η κατεδάφιση γνωστών επιχειρήσεων στα Χανιά…προκάλεσε αντιδράσεις

Η κατεδάφιση γνωστών επιχειρήσεων στα Χανιά…προκάλεσε αντιδράσεις

Πολίτες και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα καταστήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατεδάφιση των γνωστών καταστημάτων εστίασης Bamboo και Salavantes, πρόκειται να προχωρήσουν συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ειδικότερα, κατόπιν καταγγελίας από κάτοικο της περιοχής για καταπάτηση αιγιαλού, δόθηκε εντολή κατεδάφισης, και εκδόθηκε απόφαση με πρωτόκολλο κατεδάφισης από την κτηματική υπηρεσία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, τα συγκεκριμένα κτίσματα έχουν άδεια λειτουργίας από το 1913, ενώ ο καθορισμός του αιγιαλού πραγματοποιήθηκε από το 1970 και μετά, οπότε τα καταστήματα δεν είναι παράνομα, αλλά είναι θέμα γραφειοκρατίας και δεν έχει διευθετηθεί.

katedafish1-1

Αυτό που ζητά ο ιδιοκτήτης της επιχείρισης, είναι να καθοριστεί νέος αιγιαλός, και να προβλέπεται ότι υπάρχουν παλαιά κτίσματα. «Αν εφαρμοστεί ο νέος νόμος τότε θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο να κατεδαφιστούν», τονίζει ο ιδιοκτήτης.

Λίγο μετά τις 10.30 συνεργεία της πολεοδομίας έφτασαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν την κατεδάφιση, ωστόσο έξω από τα καταστήματα βρίσκονται πολίτες και γύρω στους 70 εργαζόμενους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατεδάφιση ενώ υπάρχει και δύναμη της Αστυνομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση