HomeΚΡΗΤΗΕορτασμός για το Πολυτεχνείο με συλλαλητήριο

Εορτασμός για το Πολυτεχνείο με συλλαλητήριο

Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με συγκέντρωση στα Λιοντάρια το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου τιμά η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973. Η κινητοποίηση έχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:00.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα! Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της ΝΑΤΟικής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ την οποία διαφημίζει ως «γεωστρατηγική αναβάθμιση»:

–   Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο και έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών ενώ συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές

–  Ανανέωσε την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντάς τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.

–   Πούλησε πρόσφατα πυρομαχικά στην Σαουδική Αραβία για να αιματοκυλάει τους λαούς.

Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους μέσα στη χώρα!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, φέρνει νέο αντιλαϊκό Προϋπολογισμό ενώ ετοιμάζει άμεσα να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα περιστέλλει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, θα πετσοκόβει συντάξεις και θα επιβάλλει νέους βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μία από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δισ. για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16.

Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνονται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.

Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό.

Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού, που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Πάλη για την πραγματική ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνική μας αλληλεγγύ στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Υψώνουμε τείχος στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Απαιτούμε:

–  Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

–  Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. ΣΤΟΠ στα πυρηνικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

–  Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση