HomeΕΛΛΑΔΑΣτο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου o Τσίπρας για τον Μακρόν

Στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου o Τσίπρας για τον Μακρόν

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμμαχίες για το έγκαιρο και κατά το δυνατόν ανώδυνο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή, αναζητά εναγωνίως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει πολλά στον κ. Μακρόν, με τον οποίο είχαν ευρεία σύμπτωση απόψεων προ διμήνου, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε την Ελλάδα και μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ της γρήγορης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς πιέσεις για νέα μέτρα και χωρίς καθυστερήσεις.

Η στάση της Γαλλικής κυβέρνησης κρίνεται ιδιαίτερη σημαντική με δεδομένο ότι οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης στη Γερμανία συνεχίζονται και άρα το κέντρο βάρος μοιράζεται πλέον και σε άλλους πόλους επιρροής εντός του ευρωπαϊκού πεδίου. Ειδικά το Παρίσι παρακολουθεί ανήσυχο τα διάφορα ανοιχτά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και το Brexit και φαίνεται να μην επιθυμεί μία αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

Η συνάντηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από τις δύο πλευρές, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση