HomeΕΛΛΑΔΑΓαβρόγλου: Η 17η Νοεμβρίου ανήκει στους ήρωές της και τη νέα γενιά

Γαβρόγλου: Η 17η Νοεμβρίου ανήκει στους ήρωές της και τη νέα γενιά

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ημέρα μνήμης», που ανήκει στους ήρωές της, αλλά και στους νέους, τους οραματιστές, καθώς επίσης και τη νέα γενιά, χαρακτηρίζει τη 17η Νοέμβρη, στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Μέσα σε τρεις μόνο λέξεις, οι νέοι της γενιάς του Πολυτεχνείου κατάφεραν να αφήσουν την πιο ισχυρή παρακαταθήκη αγώνα για τις γενιές του αύριο, για τους λαούς που διεκδικούν ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον» αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «»Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»», το σύνθημα που η ορμή του συνέθλιψε τη βάναυση καταπίεση του καθεστώτος των συνταγματαρχών, έδωσε πνοή στον πόθο των πολιτών για δημοκρατία, νοηματοδότησε ξανά την «αρετή» και την «τόλμη» ως έννοιες αναπόσπαστες της ελευθερίας».

Η 17η Νοεμβρίου «ανήκει στους νέους, στους οραματιστές, στους αγνούς αγωνιστές. Ανήκει στη δημοκρατία, στο δικαίωμα για μόρφωση και δουλειά, στη δικαιοσύνη και στην ελευθερία. Αλλά είναι και μέρα που μας θυμίζει τον ανείπωτο πόνο των οικογενειών όσων σκοτώθηκαν» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου.

«Πάνω από όλους και από όλα, η μέρα μνήμης του Πολυτεχνείου ανήκει στη νέα γενιά. Ανήκει, όμως, και στην Πολιτεία που θα πρέπει καθημερινά να αναλογίζεται πόσο πιστή μένει στην παρακαταθήκη εκείνων των ημερών», καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση