HomeΕΛΛΑΔΑΤσιάρας: Το κοινωνικό μέρισμα ένα μικρό αντίδωρο

Τσιάρας: Το κοινωνικό μέρισμα ένα μικρό αντίδωρο

«Όταν παίρνεις τόσα πολλά, είναι λογικό οι πολίτες να έχουν ανάγκη ακόμη και τα λίγα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιφυλακτικός για το πόσο τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα τους βοηθήσουν ουσιαστικά εμφανίστηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας. Με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει το κοινωνικό μέρισμα «ένα μικρό αντίδωρο».

«Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί θετικά στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί απλούστατα, όταν παίρνεις τόσα πολλά, είναι λογικό κάποια στιγμή οι πολίτες ακόμη και τα λίγα, αυτά που επιστρέφεις, να τα έχουν ανάγκη και πραγματικά να είναι κατά κάποιον τρόπο το ελάχιστο, που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση απέναντί τους», δήλωσε κ. Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στη συνέχεια εξέφρασε επιφύλαξη κατά πόσον οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος «θα βοηθηθούν με τα 250 ευρώ, που θα πάρουν οι περισσότεροι κατά μέσο όρο», σημειώνοντας ότι «η σοβαρή Πολιτεία θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει δουλειές, θα έπρεπε να έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη και θα έπρεπε μέσα από σοβαρές κινήσεις να ενισχύσει την πορεία της εθνικής οικονομίας».

«Η κυβέρνηση, αφού τελικά κατάφερε με την υπερφορολόγηση να εξαντλήσει τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες της χώρας, σήμερα επανέρχεται δίνοντας ένα μικρό αντίδωρο, το οποίο για εμάς προφανώς δεν συνιστά, ούτε λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ούτε πολύ περισσότερο σηματοδοτεί μία σοβαρή Πολιτεία. Μέσα από την αδυναμία της να περιγράψει μία ουσιαστικά πραγματική ανάκαμψη η κυβέρνηση κάθε φορά προς το τέλος του χρόνου -και ειδικά όταν στριμώχνεται- προβαίνει σε τέτοιου είδους επιλογές», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την υπερφορολόγηση και το ηθικό δικαίωμα κάποιου να θέλει να την αποφύγει, ο κ. Τσιάρας επισήμανε: «Υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το τι ερμηνεύει ο καθένας -μία άποψη, η οποία ελεύθερα εκφράζεται- και το ποια είναι η πραγματικότητα. Εννοείται ότι θέλουμε ένα σοβαρό κράτος, εννοείται ότι θέλουμε σταθερούς αδιάβλητους κανόνες για όλους τους πολίτες. Πρέπει, όμως, επιτέλους να υπάρχει και μια Πολιτεία που να καταλαβαίνει τι κάνει, ειδικά στο κομμάτι της φορολόγησης απέναντι στον μέσο Έλληνα πολίτη».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση