HomeHL-GreeceΒρέχει ξανά καταρρακτωδώς στη Μάνδρα – Με βάρκες βοηθούν τους εγκλωβισμένους

Βρέχει ξανά καταρρακτωδώς στη Μάνδρα – Με βάρκες βοηθούν τους εγκλωβισμένους

Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο προκειμένου να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους πολίτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπάρχουν και δύο με τρεις αγνοούμενοι.

Δυστυχώς λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει ξανά καταρρακτωδώς στην περιοχή, δυσχεραίνοντας το ήδη δύσκολο έργο των σωστικών συνεργείων.

Οι διασώστες έχουν βγάλει βάρκες για να βοηθήσουν τον κόσμο.

Η τραγωδία είναι τεράστια καθώς υπάρχουν επτά νεκροί στη Δυτική Αττική από την κακοκαιρία που χτύπησε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αρκετές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αυτή την ώρα ελέγχονται όλα τα υπόγεια και οι πλημμυρισμένοι χώροι.

mandra6-1

Ολοκληρωτική η καταστροφή στο Δήμο Μάνδρας

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον Δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η κ. Κριεκούκη ανέφερε ότι «κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα».

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της» δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της. Μάλιστα νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι «η Μάνδρα έχει χαθεί, πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα». Ο ίδιος είπε ότι «η περιοχή δεν έχει ηλεκτροδότηση, η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας έγινε χείμαρρος και παρέσυρε τη Μάνδρα, η Πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει κάποιους ανθρώπους στην περιοχή».

mandra7-1

Τέλος, μιλώντας επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, είπε ότι «η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην περιοχή, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα τις επόμενες τρεις μέρες και τα προβλήματα θα είναι έντονα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι».

Αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική και σε όλη την υπόλοιπη χώρα και τη Μακεδονία και τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από την Κυριακή το πρωί και θα περιοριστούν στα νησιά.

mandra8-1

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση