HomeHL-9Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση στην Πλατεία Λιονταριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους απευθύνουν τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Λιονταριών στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου για να τιμήσουν όλοι μαζί την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση και να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Συμπληρώνονται 44 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβριο του 1973 ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία.

Το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρο ακόμα και στις μέρες μας!!! Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα. Το παράδειγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί τρανή απόδειξη ότι κανείς δεν είναι ανίκητος μπροστά στη δύναμη του λαού. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι του λαού όταν αυτό ξεχυθεί στους δρόμους και διεκδικήσει το δίκιο του.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τιμάμε τους αγώνες αλλά όχι απλά σαν μια μέρα μνήμης. Το συνδέουμε με το σήμερα, με την καθημερινότητα που βιώνουμε και εκείνη που μας ετοιμάζουν. Τα νέα μέτρα που σιγοβράζουν μέσω της 3ης αξιολόγησης και του νέου προϋπολογισμού έρχονται να πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Η »δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες, με πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση) έχει μπλέξει τον λαό μας βαθιά στην δίνη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι. Οι συνεχείς δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για τη δήθεν «σταθερότητα» και τη «συμβολή» της χώρας μας στην υπόθεση της ειρήνης πρέπει να ανησυχήσουν τον εργαζόμενο λαό. Αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας και φορτώνει στην καμπούρα των εργατών 2,5δις δολάρια για την αναβάθμιση των F16 που θα αξιοποιηθούν όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για το ΝΑΤΟ.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου και τα αιματοβαμμένα συνθήματα στην πύλη τους, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο φασισμό που πρέπει να απαντηθεί σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Αποτελεί χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον να καταδικάσουν και ν’ απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται και εξυμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και βρωμίζει την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Με την πολύτιμη πείρα που μας δίνουν οι αγώνες του λαού, με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, υποστηρίζουμε σθεναρά ότι με συμμετοχή στους αγώνες κερδίζεται η πραγματική ειρήνη και όχι με απογοήτευση και μοιρολατρία. Να πάμε κόντρα στην ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι »κολαούζοι» του συστήματος. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ποτέ και πουθενά.

Οργανωμένα με το σωματείο μας διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους, δίνουμε το δικό μας αγώνα. Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας που θα βάλουν στη ζωή αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Απαιτούμε: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. ΣΤΟΠ στα πυρηνικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση