HomeHL-9“Ξυπνούν” μνήμες από τον άγριο ξυλοδαρμό του γιατρού στα Χανιά

“Ξυπνούν” μνήμες από τον άγριο ξυλοδαρμό του γιατρού στα Χανιά

Είχε υπερασπιστεί μετανάστες και δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μνήμες από τον άγριο ξυλοδαρμό του γιατρού Δημήτρη Μακρέα από ομάδα νεαρών τον Μάρτιο του 2015 στην περιοχή της Σπλάντζιας στα Χανιά αναμένεται να “ξυπνήσουν” σήμερα στο Εφετείο Δυτικής Κρήτης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο εκ των τριών ανδρών, που είχαν συλληφθεί τότε, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Συγκεκριμένα στον έναν είχε επιβληθεί ποινή τεσσάρων χρόνων χωρίς αναστολή με χρηματική εγγύηση και επιπλέον δέκα μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ στον δεύτερο επίσης τέσσερα χρόνια και χρηματική εγγύηση.

Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2015, όταν ο γιατρός περπατώντας στην πλατεία της Σπλάντζιας, είδε τους κατηγορούμενους μαζί με άλλους να ενοχλούν μετανάστες, που βρίσκονταν στην πλατεία, εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον τους.

Τότε ο γιατρός τους ρώτησε γιατί το έκαναν αυτό, με αποτέλεσμα να δεχθεί άγρια επίθεση με ρόπαλα και ξύλα από τους κατηγορούμενους και την παρέα τους.

Ο γιατρός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερες και μετά από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση