HomeHL-EconomyΡέγκλινγκ: Έτοιμος για έναν κεντρικό ρόλο ο ESM

Ρέγκλινγκ: Έτοιμος για έναν κεντρικό ρόλο ο ESM

«Υπάρχει ανάγκη για ένα δίχτυ ασφαλείας, κάτι που θα μπορούσε να αναλάβει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ως υπερ-εγγυητή των τραπεζών και ενός φορέα αντίστοιχου του ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρότεινε σήμερα ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στην ομιλία του στο Κολέγιο της Μπριζ, σημείωσε ότι ο ESM είναι ικανός να αναλάβει στο μέλλον τον ρόλο του εγγυητή των προβληματικών τραπεζών στην Ευρωζώνη, σε περίπτωση που τα μέτρα που θα ληφθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα κράτη στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης δεν είναι αρκετά.

«Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι στα μάτια των χρηματοπιστωτικών αγορών, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Εξ ου και η ανάγκη για ένα δίχτυ ασφαλείας, έναν ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει ο ESM στο μέλλον», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ζήτησε επίσης ο ESM να μετασχηματιστεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο «Μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ συνέβαλλε πάντα στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, αλλά δημιουργείται μια συναίνεση ότι θα διαδραματίσει μικρότερο ρόλο σε μελλοντικές κρίσεις. Ο ESM θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς και άλλα καθήκοντα», σημείωσε.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση