HomeΚΡΗΤΗΑρναουτάκης: «Δεν πρόλαβες να διαβείς τους δρόμους που σχεδιάζαμε»

Αρναουτάκης: «Δεν πρόλαβες να διαβείς τους δρόμους που σχεδιάζαμε»

Συγκινητικός επικήδειος στο «ύστατο χαίρε» για τον Γιώργο Παπαδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλίμα οδύνης-θλίψης κλήρος, αρχές, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι από όλη την Κρήτη, σύσσωμη η ηγεσία και οι εργαζόμενοι στη Περιφέρεια και πλήθος κόσμου, είπαν σήμερα το μεσημέρι στον Αγ. Μηνά το ύστατο χαίρε στον αγαπητό σε όλους άνθρωπο και επιστήμονα Γιώργο Παπαδάκη γενικό διευθυντή τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης, και συλλυπήθηκαν τη σύζυγο και τα παιδιά του. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο με την συμμετοχή των Μητροπολιτών κ.κ. Ανδρέα και Κύριλλου, δεκάδων κληρικών,  επικήδειοι λόγοι εκφωνήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα παράλληλα εξέδωσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο, η Ένωση Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δήμαρχοι του νησιού, ο σύλλογος εργαζομένων στη Περιφέρεια, το Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ, ο σύλλογος διπλωματούχων αγρονόμων τοπογράφων μηχανικών Κρήτης, και άλλοι φορείς και  σωματεία.

khdeia-papadakh2

Η ταφή της σορού του Γιώργου Παπαδάκη με την συμμετοχή των συγγενών, του Περιφερειάρχη και φίλων της οικογένειας έγινε στο Κοιμητήριο Γαζίου. Όλοι, θεσμικοί εκπρόσωποι, φίλοι και συνάδελφοι συντετριμμένοι κατά την εξόδιο ακολουθία αλλά και στην ταφή είχαν να πουν καλά λόγια για τον Γιώργο. Παράλληλα όλοι ήταν σοκαρισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του αφού καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή δούλευε εντατικά στη Περιφέρεια, είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, το Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε κοινωνικές εκδηλώσεις και ο ίδιος χαιρόταν τη ζωή, ήταν δραστήριος, δημιουργικός και έδειχνε ότι είχε ξεπεράσει -αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που του είχε παρουσιαστεί πριν μερικούς μήνες.

khdeia-papadakh3

Αρναουτάκης: «Δεν πρόλαβες να διαβείς τους δρόμους που σχεδιάζαμε»

«Αγαπητέ φίλε, άξιε συνεργάτη,

δύσκολες οι στιγμές, δυσάρεστες, απροσδόκητες για όλους μας. Είναι αυτές οι ώρες που κανείς δεν περιμένει, πολύ δε περισσότερο, όταν πριν λίγα εικοσιτετράωρα μιλούσαμε για έργα, για δρόμους που δεν πρόλαβες να διαβείς, αφού ξεκίνησες ξαφνικά το μεγάλο ταξίδι. Το ταξίδι που μας είχες πείσει ότι θα καθυστερούσε για χρόνια, αφού κανείς από εμάς στην Περιφέρεια Κρήτης δεν πίστευε ότι το τέλος ήταν κοντά.

Με συγκίνηση και σεβασμό, το Ηράκλειο και οι συναδέλφοι σου στην Περιφέρεια Κρήτης, αποχαιρετούν σήμερα έναν άξιο Διευθυντή, μια φωτεινή παρουσία, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Κρήτη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με όραμα, συνέπεια και αγωνιστικό πνεύμα. Έναν έμπειρο μηχανικό που σχεδίασε και ανέλαβε την βάρος της υλοποίησης μεγάλων έργων, τα οποία συνέβαλλαν στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης.

Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής. Αποφασισμένος να ξεπεράσει εμπόδια, να αντιμετωπίσει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις γιατί είχε πάθος γι΄αυτό που ήξερε να κάνει πιο καλά από τον καθένα. Κάθε φορά που ένα μεγάλο έργο στην Περιφέρεια Κρήτης ολοκληρωνόταν με τη δική του υπογραφή έβλεπες στο πρόσωπο του τη χαρά της δημιουργίας, την όρεξη για προσφορά, την ανάγκη α περάσει γρήγορα στον επόμενο στόχο.

Από όποια θέση και αν υπηρέτησε στα χρόνια της επαγγελματικής του διαδρομής άφηνε το ιδιαίτερο στίγμα του. Αυτό το στίγμα είναι που ραγίζει τις καρδιές των συνεργατών του στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Γνωρίζουν καλά πως από αύριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, ο Γιώργος θα λείπει, αυτοί όμως θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος να συνεχίσουν το μεγάλο έργο που ο ίδιος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Να σχεδιάσουν δρόμους, να ολοκληρώσουν το έργο της οδικής ασφάλειας, να προκηρύξουν μελέτες, χωρίς την υπογραφή του δικού τους διευθυντή. Συγκλονισμένοι, αλλά υπερήφανοι αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, που υπηρέτησε το δημόσιο τομέα με ήθος, υψηλό φρόνημα και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ακολουθώντας το ανήσυχο πνεύμα του σύγχρονου μηχανικού.

Στην αγαπημένη σύζυγό του Ευαγγελία, που στάθηκε δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής παρουσίας του, στηρίζοντάς τον και στα δύσκολα χρόνια της περιπέτειας της υγείας του, στη μητέρα του, στα παιδιά του, τον Στέλιο και την Κασσιανή, που τους καμάρωσε επιστήμονες και γονείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Το κενό που μας αφήνει είναι μεγάλο και δύσκολα θα καλυφθεί. Προσωπικά αποχαιρετώ σήμερα όχι μόνο έναν σημαντικό συνεργάτη αλλά και ένα καλό φίλο. Καλό ταξίδι Γιώργο Ας είναι αιωνία η μνήμη σου και ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση