HomeΕΛΛΑΔΑMedicane: Ο μεσογειακός κυκλώνας που ενδέχεται να χτυπήσει την Ελλάδα

Medicane: Ο μεσογειακός κυκλώνας που ενδέχεται να χτυπήσει την Ελλάδα

Στο τέλος της εβδομάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μεσογειακός κυκλώνας Medicane ενδέχεται να χτυπήσει την χώρα μας την Παρασκευή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Πρόκειται για έναν κυκλώνα, που έχει τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το «μάτι» του).

«Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά» έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook.

Τι είναι ο μεσογειακός κυκλώνας (Medicane)

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιο έντονοι Μεσογειακοί κυκλώνες έχουν μια συχνότητα δημιουργίας περίπου των 100 κυκλώνων ανά χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς αναπτύσσονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Ανεξαρτήτως από το πού δημιουργήθηκαν, οι περιοχές όπου θα μπορέσουν να αναπτυχθούν αυτοί οι έντονοι κυκλώνες βρίσκονται κατά κύριο λόγο πάνω από τη θάλασσα. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι δυνατοί κυκλώνες μπορούν να εμφανιστούν πάνω από το Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση