HomeHL-HealthΔωρεάν μετρήσεις σακχάρου στο Δήμο Μαλεβιζίου

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στο Δήμο Μαλεβιζίου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διαβήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δωρεάν μέτρηση σακχάρου στους πολίτες προσφέρει η Λέσχη Lions Κνωσός σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου μεθαύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι στην είσοδο του Δημαρχείου Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης και πρόληψης του διαβήτη, μιας ασθένειας που προκαλεί κάθε χρόνο τον θάνατο περισσοτέρων από 3 εκατομμυρίων πολιτών παγκοσμίων, με αφορμή την 14η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν εθελοντικά από την φαρμακοποιό κ. Μαρία Στυλιανάκη – Μαρινάκη, η οποία και προσφέρει δωρεάν τις απαραίτητες ταινίες μέτρησης σακχάρου. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Διαβήτης είναι μια αυξανόμενη επιδημία, με τον ένα στους δυο πάσχοντες ενήλικες, να μην γνωρίζει για την ασθένεια.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, είναι να εντοπιστούν τα άτομα αυτά, έτσι ώστε να παραπεμφθούν σε εξειδικευμένους γιατρούς για θεραπεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση