HomeHL-9Δικαιώθηκε στη Σητεία υπερχρεωμένη συνταξιούχος αγρότισσα

Δικαιώθηκε στη Σητεία υπερχρεωμένη συνταξιούχος αγρότισσα

Προσέφυγε στον νόμο Κατσέλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μια 62χρονη χήρα, συνταξιούχος του ΟΓΑ προσέφυγε στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Σητείας. Η 62χρονη γυναίκα, μητέρα δύο ενήλικων παιδιών είχε συνολικά χρέη ύψους 200.029,81 ευρώ σε δύο τράπεζες από έξι δάνεια που είχε συνάψει.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών το εισόδημα της δανειολήπτριας ανέρχεται στα 1.197,22  ευρώ, μηνιαίως, από τη σύνταξή της και από αγροτικό εισόδημα, με τη σύνταξη να ανέρχεται στα 351,97 ευρώ.

Η 62χρονη διαθέτει ως περιουσιακά στοιχεία, μια κύρια κατοικία 96,96 τ.μ., 8 αποθήκες γεωργικών εφοδίων, αρκετά αγροτεμάχια με ελιές και αγροτεμάχια χέρσα. Επίσης στην ιδιοκτησία της έχει ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, καθώς και ένα φορτηγό αυτοκίνητο.

Το Ειρηνοδικείο Σητείας, συνεκτιμώντας τα στοιχεία της δανειολήπτριας και την οικονομική της κατάσταση, εξέδωσε προσωρινή διαταγή στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων, απαγορεύοντας στις πιστώτριες τράπεζες κάθε πράξη που θα στρέφεται σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας της συνταξιούχου, μέχρις ότου εκδικαστεί η κύρια αίτησή της. Επίσης το Ειρηνοδικείο της Σητείας, διέταξε τη δανειολήπτρια να καταβάλει το ποσό των 250 ευρώ τον μήνα, αναλογικά διανεμόμενο για την εξυπηρέτηση των δανείων της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση