HomeHL-9Στο Ηράκλειο ο Μητροπολίτης Σμύρνης

Στο Ηράκλειο ο Μητροπολίτης Σμύρνης

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Μηνά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σμύρνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. κ Βαρθολομαίο, υποδέχτηκε σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Με αφορμή την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σμύρνης στο Ηράκλειο προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου του Ηρακλείου Αγίου Μηνά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Ιεράρχη για διάφορα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία αλλά και θέματα που αφορούν στην πόλη.

Ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε στο σημαντικό και διαχρονικό ρόλο της Εκκλησίας σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το Ελληνικό Έθνος και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει το έργο της, ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός Ελλάδος, καθώς αποτελεί πνευματικό φάρο για τους απόδημους Έλληνες.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου προσέφερε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σμύρνης ένα αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου Ηρακλείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση