HomeHL-GreeceΕλληνικό: Το υπουργείο Περιβάλλοντος παίρνει τώρα τη σκυτάλη

Ελληνικό: Το υπουργείο Περιβάλλοντος παίρνει τώρα τη σκυτάλη

Μετά το Υπ. Πολιτισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τώρα, μετά το υπουργείο Πολιτισμού για τα αρχαιολογικά και τις ενστάσεις για τα ύψη των κτιρίων, το επόμενο, κρίσιμο βήμα, είναι το τι θα αποφανθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και ποια θα είναι η εισήγησή του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Οι αποφάσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος θα δείξουν και αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό, πέραν της… θεωρητικής προώθησης των διαδικασιών για το έργο που είναι στα προαπαιτούμενα του μνημονίου».

Αυτό επισημαίνουν στο newmoney.gr πηγές που έχουν παρακολουθήσει από κοντά όλες τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της πρώην έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού ύστερα και από την… αντεπίθεση στην οποία προέβη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, από το Νοέμβριο του 2014, οπότε υπεγράφη και η αρχική σύμβαση, το επενδυτικό σχήμα κάτω από τη Lamda Development.

«Είναι η πρώτη φορά που οι επενδυτές αποφασίζουν να απαντήσουν, ωστόσο είναι επίσης η πρώτη φορά που έχουν στα χέρια τους τις επίσημες θέσεις που δείχνουν τις προθέσεις αλλά και τα τυχόν εμπόδια- γραφειοκρατικής, νομικής και πολεοδομικής φύσης- που μπορεί να βρουν μπροστά τους με βάση τις αποφάσεις των αρμοδίων Διευθύνσεων. Τόσο ο όμιλος Λάτση, μέσω της Lamda Development όσο και η κινεζική Fosun και η Eagle Hills «θέλουν» το έργο, έχοντας εξασφαλίσει ήδη και την πρώτη χρηματοδότηση για την επένδυση, για την οποία, εφόσον ξεκινήσει, δηλώνουν παρόντες ως ενδιαφερόμενοι και άλλοι επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση