Σε πλήρες αδιέδοξο οδηγήθηκαν οι διαπραγματύσεις στο Υπουργείο Μεταφορών με τους ιδιώτες που ενοικιάζουν τα τετράτροχα οχήματα, τις γνωστές «γουρούνες» και οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα εποχούμενη διαμαρτυρία στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκατοντάδων Κρητικών.

Σύμφωνα με το news247.gr οι διαμαρτυρόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την συνάντηση και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, η 7μελης επιτροπή συναντήθηκε με τον γ.γ του υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιο Βούρδα χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαμιεδάκη πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών, αυτό που τους μετέφερε ο γενικός γραμματέας είναι ότι θα αποσυρθούν από τους δρόμους όλες οι γουρούνες από 125 κυβικά και κάτω γιατί δεν θεωρούνται ασφαλείς. Όσον αφορά αυτές που είναι μεγαλύτερου κυβισμού, σύμφωνα με τον κ. Μπαμιεδάκη, το υπουργείο σκοπεύει να επιτρέπει την κυκλοφορία τους από τη στιγμή που θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και με έκδοση νέου ειδικού διπλώματος κατηγορίας Β1 ειδικά για τα τετράτροχα.

Η κινητοποίησε είχε … άρωμα Κρήτης

Όσον αφορά στην κινητοποίηση, εκατοντάδες ήταν οι “γουρούνες” από την Κρήτη που συμμετείχαν στην πανελλαδική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση.

goyroynes5

Το βράδυ της Κυριακής περισσότερες από 100 “γουρούνες” με τους ιδιοκτήτες τους επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου και ταξίδεψαν μέχρι τον Πειραιά για να βρεθούν σήμερα στην Αθήνα μαζί με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όλοι μαζί  ξεκίνησαν πορεία από το λιμάνι του Πειραιά και κατέληξαν λίγο μετά τις 11 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας  συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

gourounes5-1

 

Η αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μεταξύ άλλων, έφερε στην επικαιρότητα τις “γουρούνες”, τα τετράτροχα οχήματα χωρίς οροφή, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες, κυρίως στα νησιά, αλλά δυστυχώς συχνά πρωταγωνιστούν σε τροχαία ατυχήματα.

goyroynes3

Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους όλων των κατηγοριών.

gourounes6-1

(φωτό και video από protothema.gr)

https://www.youtube.com/watch?v=19vqa6wg_IQ

Διαφήμιση
Διαφήμιση