HomeHL-9Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία

Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία

Στιγμές έντασης “αναστατώνουν” κάθε φορά την ακροαματική διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο γυμναστή Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις κι άλλων μαρτύρων, που διηγούνται τα τραγικά γεγονότα, που έλαβαν χώρα στον Προφήτη Ηλία εκείνο το βράδυ και στιγμάτισαν για πάντα το χωριό.

Κάθε φορά κατά τη διάρκεια της δίκης δε λείπουν οι στιγμές έντασης, καθώς η αίθουσα κατακλύζεται από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των εμπλεκόμενων οικογενειών, με αποτέλεσμα η όλα διαδικασία να διεξάγεται σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Μέχρι τώρα έχουν καταθέσει συγγενείς όλων των πλευρών, αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο κρεοπώλης, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία των δύο συγχωριανών του, αλλά και ο αδελφός του που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση