HomeHL-SportsΠαναχαϊκή Εργοτέλης 2-1

Παναχαϊκή Εργοτέλης 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Πατρινοί επιβλήθηκαν δύσκολα με 2-1 του αξιόμαχου Εργοτέλη

Είναι απόλυτη και παραμένει στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από τρεις αγωνιστικές στη Β’ Εθνική. Η Παναχαϊκή αποδείχθηκε πιο εύστοχη από τον Εργοτέλη στην τελική προσπάθεια επικρατώντας με 2-1 των Κρητικών υπό την παρουσία 3.500 και πλέον θεατών που δικαιώθηκαν για τη δυναμική τους παρουσία στο γήπεδο της Αγυιάς το μεσημέρι της Κυριακής .

Ο Στεργίδης πέτυχε το γρηγορότερο φετινό γκολ στη Β’ Εθνική καθώς χρειάστηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα για να χριστεί σκόρερ με τον Μωραΐτη να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 78’.

Σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν από τον Εργοτέλη που είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Κάιπερς στο 78’ και μπορούσε κάλλιστα να αποκομίσει περισσότερα οφέλη από το ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα ματς με αρκετό ρυθμό και ένταση από τις δύο ομάδες και ειδικότερα στο πρώτο ημίωρο.

Η Παναχαϊκή ευτύχησε να προηγηθεί μόλις 10 δευτερόλεπτα (!) μετά την πρώτη σέντρα του αγώνα! Χαρακτηριστικά, ο Αποστολόπουλος έβγαλε συστημένη πάσα για τον Στεργίδη που έκανε τη λόμπα πάνω από τον Λαδά ανοίγοντας το σκορ.

Το γκολ των Πατρινών αφιερώθηκε στον τραυματία Μπιτσάκο στη μοναδική ουσιαστική τους τελική προσπάθεια έως την ανάπαυλα.

Έκτοτε, ο Εργοτέλης ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Ηρακλειώτες ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους περιορίζοντας τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό γήπεδο και έφταναν αρκετά εύκολα κοντά είτε γύρω από την περιοχή τους.

Μάλιστα, μπορούσαν κάλλιστα να ισοφαρίζουν στο 10ο λεπτό καθώς ο Κάιπερς νικήθηκε δις στο τετ από τον Βρονταρά και αμέσως μετά επωφελήθηκε ο Μπουρσέλης που πάτησε περιοχή πλασάροντας στο δεξί δοκάρι του πολύπειρου γκολκίπερ!

Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν κατά κύριο λόγο με τους Σταματάκο – Έφορντ και Κάιπερς. Και διόλου τυχαία οι τρεις συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές συνδυάστηκαν άψογα εντός περιοχής με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ντριμπλάρει πασάροντας ιδανικά με τον δεύτερο να προσποιείται αφήνοντας τη μπάλα για τον τρίτο που πλάσαρε εξ επαφής για το 1-1 στο 25ο λεπτό.

Ο Βέλγος σκόρερ του Εργοτέλη έφτασε τα δύο γκολ σε επίπεδο Β’ Εθνικής μετά από εκείνο που είχε πετύχει μία εβδομάδα νωρίτερα στο ματς με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό.

Έκτοτε, οι δύο ομάδες προσπάθησαν κατά κύριο λόγο να ελέγξουν τον ρυθμό και πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Ουδόλως απειλήθηκε ο Εργοτέλης που έδειχνε πιο άνετος με τη μπάλα στα πόδια του δικών του ποδοσφαιριστών.

Στον αντίποδα, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ήθελε να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της Παναχαϊκής περνώντας διαδοχικά τους Κυνηγόπουλο και Φουρλάνο εκκινώντας στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο μεταξύ, ο Βρονταράς έσωσε τους Πατρινούς σε τετ-α-τετ απέναντι στον Σταματάκο δευτερόλεπτα μετά την ανάπαυλα. Ομοίως έπραξε ο Λαδάς, όταν ο Κυνηγόπουλος επιχείρησε να πλασάρει πάνω από τον Λαδάς στο 51ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο τερέν προϊόντος του χρόνου, αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά επιδιώκοντας την κόντρα – επίθεση βγάζοντας αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους.

Μάλιστα, έμοιαζε να επιβεβαιώνει το αγωνιστικό τους πλάνο φτάνοντας στα πρόθυρα του δεύτερου γκολ. Για ακόμη μία φορά συνεργάστηκαν οι Σταματάκος και Έφορντ με τον δεύτερο να πλασάρει άουτ για λίγα εκατοστά στο 67ο λεπτό.

Ο Εργοτέλης πάντως αποδεικνυόταν αναποτελεσματικός στην επίθεση μολονότι δημιουργούσε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Μία πάσα ακριβείας του κινητικότατου Γκίνο κατέληξε στα πόδια του Μωραΐτη που πλάσαρε ιδανικά τον Λαδά πραγματοποιώντας το τελικό 2-1 στο 78ο λεπτό.

Το ματς διηύθυνε ο Σελίμος από τον Σύνδεσμο Λακωνίας έχοντας ως βοηθό τον συντοπίτη του Σταματάκο και τον Αρμάκολα από τις Κυκλάδες με τέταρτο τον Κακρίδη (Πειραιά).

Κίτρινες: 38’ Αγουρίδης, 59’ Κυνηγόπουλος, 66’ Μακρυδημήτρης, 75’ Φουρλάνος, 81’ Μωραΐτης, 90’ Σωτηράκος – 47’ Βογιατζής, 61’ Σταμόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Αγουρίδης (50’ Φουρλάνος), Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φωτάκης, Μουστακόπουλος (73’ λ.τρ. Λουμπαρδέας), Γκίνο, Αποστολόπουλος (46’ Κυνηγόπουλος), Στεργίδης, Μωραΐτης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Αντώνης Ανδρουλάκης): Λαδάς, Μπουρσέλης, Σταμόπουλος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Βογιατζής, Μπούζας (84’ Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (88’ Πάτας), Κάιπερς, Σταματάκος (73’ Εντιαγιέ), Έφορντ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση