Πάνω από 200.000 είναι οι ψηφοφόροι που είχαν πάει έως αργά το μεσημέρι να ψηφίσουν για να αναδείξουν τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση έως τις 7.30 το απόγευμα είχαν ψηφίσει πάνω 200.000 άνθρωποι. Μάλιστα, με ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας, καθηγητής, Νίκος Αλιβιζάτος κάνει γνωστό ότι δίνεται δικαίωμα στις εφορευτικές επιτροπές να παρατείνουν την διαδικασία για μία ώρα.

Ο κ. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε και επίσημα πως η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200 χιλιάδες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πάει αρκετά πιο ψηλά, καθώς τα εκλογικά τμήματα δε θα κλείσουν μέχρι να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους ευρωνεύονταν την προσπάθεια, δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος.

«Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη, οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγα τα εκλογικά κέντρα και στην Κρήτη όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές με τους ψηφοφόρους να περιμένουν έως και μισή ώρα για να ψηφίσουν. Οι κάλπες στην Κρήτη έκλεισαν στις 8 το βράδυ.

Συμμετοχή ανά περιφέρεια

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή ανά Περιφέρεια είναι η εξής:

Aττική: 71.000

  1. Mακεδονία: 30.000

Kρήτη: 19.000

Δυτική Ελλάδα: 15.000

Θεσσαλία: 12.500

Πελοπόννησος: 12.000

Aν. Μακεδονία: 9.500

Στερεά Ελλάδα: 8.500

Ηπειρος: 7.500

  1. Aιγαίο: 6.500

Δ. Μακεδονία: 5.000

Iόνιο: 3.500

  1. Aιγαίο: 3.000

Την ίδια ώρα σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Αθήνας χρειάστηκαν επιπλέον ψηφοδέλτια, ενώ ζητήθηκε να τυπωθούν και επιπλέον ψηφοδέλτια και να σταλούν σε εκλογικά τμήματα όπου προβλέπεται να τελειώσουν.

Το στοίχημα της συμμετοχής φαίνεται πως το κερδίζει, μέχρι στιγμής, η κεντροαριστερά που φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11 το βράδυ εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών.

kentroaristera6

Πού και πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Η ψηφοφορία διεξάγεται στα Εκλογικά Κέντρα που έχει καθορίσει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), βάσει των προτάσεων των Νομαρχιακών Οργανώσεων Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ).

Δείτε εδώ τα εκλογικά τμήματα της Ελλάδος

Cretapost.gr, kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση