Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται και στο Ηράκλειο οι εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στις 8:00 το πρωί, με την προσέλευση να είναι αξιοσημείωτη από το πρωί. Μάλιστα, στα εκλογικά τμήματα του κέντρου δεν λείπουν οι ουρές και η αναμονή, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα επί της διαδικασίας.

Ακόμη και όσα προσκόμματα παρουσιαστούν, αυτά είναι περισσότερο τεχνικής φύσεως και αποκαθίστανται γρήγορα.

Ενθαρρυντικά μηνύματα

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα από την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, σε πανελλαδικό επίπεδο. Από όλα τα επιτελεία εκφράζεται ικανοποίηση για τη συμμετοχή των πολιτών.

Μέχρι τις 11πμ είχαν ψηφίσει περίπου 30 χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα ανέβει μετά το άνοιγμα των δρόμων που παραμένουν κλειστοί λόγω του Μαραθωνίου.

Από τις 6πμ έφθασαν στα εκλογικά κέντρα οι πρώτοι εθελοντές και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ σχεδόν το σύνολο είχε ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ.

Οι επιτελείς της επιτροπής Αλιβιζάτου βρίσκονται σε ετοιμότητα  για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω Μαραθωνίου).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ.

Κάλπες, ψηφοδέλτια και σφραγίδες βρέθηκαν από χθες στα χέρια των υπευθύνων και κλειδώθηκαν στα εκλογικά κέντρα.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις.

Από το γραφείο του καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας».

Ψηφίζουν οι υποψήφιοι αρχηγοί…

Στις 9.30πμ άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Καλλιθέα η Φώφη Γεννηματά.

gennhmata-pshfos

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Γιώργος Καμίνης.

kaminhsΣτον Χολαργό ψήφισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ragkoushs

Στο Άργος ο Γιάννης Μανιάτης.

maniaths

Στη Ρόφο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

androulakhs kalph

Cretapost.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση