HomeΕΛΛΑΔΑΜπακογιάννη: Οφείλει να απαντήσει ο Τσίπρας αν κάποιοι τον «κρατάνε»

Μπακογιάννη: Οφείλει να απαντήσει ο Τσίπρας αν κάποιοι τον «κρατάνε»

«Με ξάφνιασε η επίθεση Κοντονή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τον Κώστα Μπακογιάννη και η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν υπάρχουν κάποιοι που κινούνται στο χώρο της τρομοκρατίας και τον κρατούν, με αφορμή την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και όταν ερωτήθηκε για τη δήλωση  του κ. Μπακογιάννη απάντησε:

«Η δήλωση του κ. Μπακογιάννη ότι κάποιοι κρατάνε τον Τσίπρα είναι μια βαριά δήλωση την οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει. Φυσικά και την προσυπογράφω και εγώ απολύτως.

Θεωρώ ότι η όλη εικόνα αυτής της κυβέρνηση στον πιο καλόπιστο άνθρωπο δεν μπορεί να μην του προκαλέσει ερωτήματα. Αντί η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από την λογική, είναι ένας νόμος και τον τηρούμε, οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία. Αλλιώς δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει πώς μια κυβέρνηση στέκεται σήμερα απέναντι σε έναν λαό του οποίου έχει πληγώσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Γιατί να το κάνει η κυβέρνηση αυτό; Γιατί να βρεθεί σε μια θέση να μιλούν όλες οι πρεσβείες, να υπάρχει τέτοια αναστάτωση, δεν έχει πολιτική λογική.

Εκτός εάν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε ή είναι τόσο απελπισμένοι που αναζητούν τις ελάχιστες ψήφους που μπορεί να έχει αυτό το τεκμήριο αριστεροσύνης. Δυστυχώς ζούμε μία κατάσταση την  οποία ανέχεται η κυβέρνηση αναζητώντας τεκμήριο αριστεροσύνης στην οργανωμένη βία αυτών των δήθεν συλλογικοτήτων»

Η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τους φόβους της ότι μπορεί σε επόμενες άδειες του ο Κουφοντίνας να δραπετεύσει:

«Ο Ξηρός έφυγε και χάθηκε μετά την έβδομη άδεια του, δεν επρόκειτο ποτέ ο Κουφοντίνας να αποδράσει σήμερα με όλα τα κανάλια και την όλη αστυνομία  δίπλα του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι την πέμπτη ή την έκτη φορά που τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι αλλού δεν θα μπορέσει να ξαναβρεί το χαμένο πιστόλι της 17 Νοέμβρη. Ο κ. Κουφοντίνας έχει κρατήσει την σφραγίδα, την σημαία και το πιστόλι. Γιατί τα έχει κρατήσει ως ιερά κειμήλια; Τα έχει κρατήσει γιατί επιδιώκει την συνέχεια και τον συμβολισμό.

Η πρότασή μας είναι να επαναφέρει η κυβέρνηση το νόμο Δένδια ο οποίος επέτρεπε σε ισοβίτες να αιτηθούν άδεια μετά από 18 χρόνια κράτηση. Δεν λέω να εξαιρεθούν οι τρομοκράτες από το καθεστώς άδειας. Κατά την άποψή μου βέβαια οι βιαστές και οι τρομοκράτες δεν πρέπει να βγαίνουν από τις φυλακές, όταν όμως θα κριθούν θα πρέπει να κριθούν από το νόμο επί ίσοις όροις όπως και όλοι οι άλλοι».

Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι εξεπλάγη από την ένταση με την οποία μιλούσε εναντίον της ο κ. Κοντονής.

«Με ξάφνιασε η επίθεση Κοντονή στο πρόσωπο μου. Επειδή ήξερε ότι λέει ψέματα και επειδή ήξερε ότι δεν μπορούσε να με κοιτάξει στα μάτια έπαθε υστερία, ήταν ένας άνθρωπος που άφριζε.

Ήταν αδιανόητο εγώ να είμαι ψύχραιμη και ο κ. Κοντονής να αφρίζει, δεν μπορώ να το εξηγήσω παρά μόνο ότι ένιωσε ότι έλεγε ψέματα, ήξερε ότι βρίσκεται έν αδίκω και με τις ύβρεις και τις φωνές προσπαθούσε να καλύψει το άδικο».

Σε ερώτηση εάν κατά την άποψή της θα έπρεπε η κυβέρνηση να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών η κ. Μπακογιάννη απάντησε:

«Κανένα σοβαρό κόμμα δε ζητάει την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας προς την δικαιοσύνη, όμως αυτό δεν είναι δικαστική απόφαση είναι διοικητική απόφαση είναι παντελώς διαφορετικό το θέμα.

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση θα ήταν να πει πως διαφωνεί με την απόφαση. Εγώ άκουσα τον κ. Κοντονή με πύρινο λόγο να βγαίνει και να λέει για αποφάσεις της δικαιοσύνης, όπως για την Ηριάννα, ότι διαφωνεί και δεν άκουσα ούτε μία φράση για τον Κουφοντίνα. Πώς  θέλετε να το ερμηνεύσω αυτό; Ο οποιοσδήποτε το ερμηνεύει ότι ο κ. Κοντονής δεν διαφωνεί με την έξοδο του Κουφοντίνα από τη  φυλακή, γι’ αυτό και τον αποκάλεσα  απολογητή του Κουφοντίνα.

Το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο κ. Κοντονής ήταν να διαφοροποιηθεί με την απόφαση, εγώ  αυτό που θα ήθελα είναι να μη βγει ο Κουφοντίνας από την φυλακή. Θα ήθελα να μη βρεθώ στην δύσκολη θέση κάποια στιγμή την ώρα που θα πίνω το καφέ μου με τα εγγόνια μου να γυρίσει ο μεγάλος μου ο εγγονός, ο όποιος έχει και το όνομα του Μπακογιάννη, και θα με ρωτήσει εάν ο  κύριος αυτός δίπλα μας είναι αυτός που σκότωσε τον παππού του».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση